SuperHaber, Hablemitoğlu cinayetinin zanlısı Bozkır'a sorulan o sorulara ulaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayında, Türkiye'ye getirildiğini açıkladığı, Necip Hablemitoğlu'nun katil zanlısı Nuri Gökhan Bozkır'ın Ankara'daki sorgusunun sürdüğü öğrenildi. MİT'in Ukrayna'dan yakalayarak getirdiği Bozkır'ın cinayetle ilgili olarak vereceği bilgilerin, FETÖ yapılanması ile ilgili önemli bilgiler vereceği ifade edildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına ilişkin çalışırken, 18 Aralık 2002 tarihinde düzenlenen suikast sonucu öldürülmüştü. Ankara'da evinin önünde silahlı saldırıda hayatını kaybettiğinde 48 yaşında olan Doç. Dr. Hablemitoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile Alman Vakıfları davalarında hazırladığı raporlarla adından söz ettirmişti.

ESRARENGİZ CİNAYET YILLARCA FAİLİ MEÇHUL KALDI!

Tüm Türkiye'de büyük şaşkınlık ve üzüntü yaratan Hablemitoğlu'nun öldürülmesi, yıllarca çözülememiş ve adli kayıtlarda "faili meçhul" olarak kalmıştı. Cinayet sonrası polis ve savcılık araştırmalarından hiç bir sonuç alınamamıştı.

ZANLI ÖZEL KUVVETLER ESKİ ASKERİ NURİ GÖKHAN BOZKIR

Cinayetin aydınlatılması ile ilgili olarak umutların tükendiği bir zamanda, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın (ÖKK) eski görevlisi olduğu öğrenilen eski Yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır'ın adı ortaya çıktı. Suikastın faillerine ilişkin bilgiye sahip olduğu öne sürülen ve Ukrayna'da bulunan Nuri Gökhan Bozkır hakkında, "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" ve "tasarlayarak öldürme" suçlarından 14 Mayıs 2019'da Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğince yakalama kararı çıkartılmıştı.

UKRAYNA ZANLI BOZKIR'I TÜRKİYE'YE İADE ETMEDİ!

Şüpheli Bozkır Interpol'ün kırmızı bülten düzenlemesi sonrası, 10 Temmuz 2019 tarihinde Ukrayna'nın başkenti Kiev'de gözaltına alınmıştı. Adalet Bakanlığı'nca gönderilen iade talebi kapsamında şüphelinin,Ukrayna'dan Türkiye'ye iadesi beklenirken Hablemitoğlu suikastının yıldönümünde, cinayetin kilit şüphelisi Nuri Gökhan Bozkır'ın Türkiye'ye iadesi gerçekleşmedi.

Bozkır 3 ay cezaevinde kaldıktan sonra Ukrayna mahkemesi tarafından elektronik kelepçeyle ev hapsine çıkarılmıştı. Ukrayna yasalarına göre ev hapsinin toplam süresi en fazla 6 ay olabileceği için şüpheli Bozkır’ın elektronik kelepçeyle ve Kiev dışına çıkış yasağı uygulanarak adli kontrole tabi tutulmasına hükmedilmişti. Zanlı Bozkır'ın daha sonra Kiev'de mahkemelerde ve medyaya yaptığı açıklamalarda FETÖ dilini kullanması dikkat çekmişti.

ŞİMDİ BU SORULAR CEVAP BEKLİYOR

MİT tarafından Ukrayna'dan yakalanarak Türkiye'ye getirilen ve sorgulanan zanlı Nuri Gökhan Bozkır'ın vereceği ifadenin, cinayetin tam olarak çözülmesine ışık tutacağı vurgulandı. Zanlı Bozkır'a sorulan sorulardan bazılarına SuperHaber ulaştı. Zanlı Bozkır'a; öncelikle "Cinayet emrini kim ya da kimler verdi?","Kimler organize etti ve kimler katıldı?","Yurt dışına çıkaran ve koruyanları ne kadar tanıyor?" gibi sorular sorulduğu belirtildi.

 

 

SuperHaber, Hablemitoğlu cinayetinin zanlısı Bozkır'a sorulan o sorulara ulaştı ile ilgili etiketler Necip Hablemitoğlu Nuri Gökhan Bozkır
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.