SuperHaber araştırdı: İşte Kılıçdaroğlu’na yapılan operasyonun perde arkası!

CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13 yıl sonra genel başkanlığı kaybettiği kurultayın yankıları sürüyor. SuperHaber, Özgür Özel’in kazandığı kurultayın perde arkasındaki gerçeklere ulaştı. İşte Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan ve aylar süren siyaset ve medya operasyonunun ilginç kulis bilgileri…

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ ANALİZ HABER


CHP’nin "İkinci Yüzyılda Birlik ve Demokrasi” sloganıyla düzenlenen 38. Olağan Kurultayı’nda, “değişimciler”in adayı Özgür Özel, ikinci turda 812 oyla, partinin yeni genel başkanı seçildi. Ancak CHP’nin kurultayı ile ilgili iddialar ve kulisler gündemi sarsmaya devam ediyor. 


SUPERHABER, CHP KURULTAYI'NI MERCEK ALTINA ALDI

Bugün  yazacaklarım normal bir ülkede, kurultayın iptali ile sonuçlanır, CHP’ye gönül veren seçmen sokaklara dökülür.

Ancak hiç de öyle olmadı. Çünkü CHP kontrolündeki CHP tabanının ağırlıklı olarak seyrettiği medya eliyle yapılan uzun süreli plan hala sürüyor.
 
Gelelim Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden CHP’ye yapılan 'küresel karanlık aktörlerin operasyonunun perde arkasını' hep beraber irdeleyelim...
  
CHP’de 13 seneden beri popülaritesi yüksek olan Muharrem İnce bile parti içinde zar zor imza toplayabilmişti.

Peki aynı CHP’de tam 550 imza toplayan Özgür Özel, nasıl genel başkan adayı olabildi ve sonrasında Kılıçdaroğlu’nu devirdi?
 
 İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sonsuz imkanları ile başını Murat Ongun’un çektiği ekip, başta sosyal medya olmak üzere CHP’nin verdiği reklamlarla ayakta duran sol tandanslı medyayı kullandı.

Bu medyada yapılan algı operasyonları ve manipülasyonlar ile ilk önce Kemal Kılçdaroğlu’nun tüm karizması tarumar ettiler.

ÖNCE SOSYAL MEDYA DEVREYE SOKULDU

Twitter 'da (X)  açılan EkremEdit, Çatıkulis, @yedi24yanki gibi yüzlerce hesap üzerinden, bazen doğruluk payı olan, bazen ise yalan kulis bilgileri paylaşarak kara propaganda yapıldı.

Yine Fatih Altaylı, İsmail Küçükkaya, Fatih Portakal, Nevşin Mengü ve bir çok ünlü sanatçı ile beraber, ardından sosyala medya fenomenleri üzerinden, Kılıçdaroğlu’na istifa çağrıları ile başlayan sosyal medya mahalle baskısı kurultay öncesinde de artarak özenle sürdürüldü.

Diğer taraftan ise delege ve il başkanlarına da Özel’i destekelemeleri yönünde yoğun bir kamuoyu oluşturuldu.

HALK TV VE SÖZCÜ GRUBU OPERASYONA DAHİL OLDU!

Yukarıda saydıklarımız bir yere kadar… Ancak Kılıçdaroğlu’nun aleyhine asıl büyük algı, CHP’lilerin verdiği paralar ile kurulan Halk Tv ve yine CHP sayesinde ayakta kalan Sözcü Gazetesi ile Sözcü Tv aracılığıyla beraber yapıldı.

İlk olarak, bu oyuna ters düşen Yılmaz Özdil gibi ulusalcı yazarların yolları Sözcü Gazetesi ile ayrıldı. Halk TV, İngiltere’de yaşayan ve CHP tabanının kim olduğunu tam olarak bilmediği Cafer Mahiroğlu adlı bir kişiye satıldı.

SuperHaber araştırdı: İşte Kılıçdaroğlu’na yapılan operasyonun perde arkası!

DORUK BULUT VE NADİR ATAMAN DEVREYE GİRDİ

Tüm bu gelişmeler yaşanırken bu kez de birbirleri ile çok yakın olan Doruk Bulut ve Nadir Ataman adlı kişiler devreye girdi. İstanbul CHP teşkilatlarının çok iyi tanıdığı bu iki kişinin yediklerinin ve içtiklerinin ayrı gitmediğini herkes tarafından biliniyor.


Kim bu kişiler…Diyarbakırlı Nadir Ataman Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz’ın damadı. Doruk Bulut ise Halk Tv Genel Müdürü ve Balkan göçmeni bir ailenin çocuğu.

Ataman İBB meclis üyesiyken, Bulut bir önceki dönem Silivri meclis üyeliği yaptı.

SuperHaber araştırdı: İşte Kılıçdaroğlu’na yapılan operasyonun perde arkası! - Resim : 2

ATAMAN VE DORUK NEDEN HER YERDE BULUNUYOR?
 

CHP’liler çok iyi anlaşan ve sık görüşen bu ikiliyi her yerde görüyorlar.

Örneğin Muharrem İnce 2018’de Cumhurbaşkanı adayı olduğunda ve mitinglere seyahat ettiği özel jette bu ikili baş köşede bulunuyor. Seçim akşamı milyonlar İnce’yi ararken yine bu ikili Ankara’daki Swiss Otel’de ince’nin en yakınında görülüyor.

SuperHaber araştırdı: İşte Kılıçdaroğlu’na yapılan operasyonun perde arkası! - Resim : 3

Muharrem İnce parlıyor, bir anda Nadir Ataman onun yanında görülüyor.

SuperHaber araştırdı: İşte Kılıçdaroğlu’na yapılan operasyonun perde arkası! - Resim : 4

SuperHaber araştırdı: İşte Kılıçdaroğlu’na yapılan operasyonun perde arkası! - Resim : 5

SuperHaber araştırdı: İşte Kılıçdaroğlu’na yapılan operasyonun perde arkası! - Resim : 6

Cumhurbaşkanı adayı İnce’nin jetine kimse binemezken Nadir Ataman bir çok kez binebiliyor.

 

Bitmiyor…

İnce’nin CHP’de yıldızı düşünce İstanbul’u kazanan İmamoğlu’nun da yıldızı parlamaya başlayınca bu ikiliyi bu kez de İmamoğlu’nun sağında ve solunda görüyorsunuz.

Araştırmamızın ilginç yanı şu; şimdilerde bu ikili görev yapmış gibi ortaya çıktı. Bu iki samimi arkadaş adeta görev dağılımı yapmışlar gibiler.

Çünkü Doruk Bulut sürekli Ekrem İmamoğlu ile birlikte görülürken Nadir Ataman da Özgür Özel ile her yere beraber gidiyor.

 

SuperHaber araştırdı: İşte Kılıçdaroğlu’na yapılan operasyonun perde arkası! - Resim : 7

SuperHaber araştırdı: İşte Kılıçdaroğlu’na yapılan operasyonun perde arkası! - Resim : 8

SuperHaber araştırdı: İşte Kılıçdaroğlu’na yapılan operasyonun perde arkası! - Resim : 9

Kürtçe operaya,Özgür Özel ile gidebilen tek meclis üyesi Nadir Ataman. Beraberlerinde milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanı ve HDP milletvekili var.

YETENEKLİ BULUT VE ATAMAN ALANLARINDA ÇOK BAŞARILILAR!

Doruk Bulut ve Nadir Ataman çalıştıkları alanlarda çok başarılı iki kişi olarak ortaya çıkıyor.

Nitekim Bulut’un en önemli başarılarından biri, borç içindeki HalkTV’yi “finansman buldum!” diyerek Kemal Kılıçdaroğlu’nu İngiltere’den gelen Mahiroğlu ile tanıştırması olduğu biliniyor.

Bulut, Halk Tv’nin satın alınması sürecini de bizzat yönetmesi ile tanınıyor.
 
 Nadir Ataman’ın ise Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz’ın damadı olmanın avantajını çok iyi kullandığı ifade ediliyor.

Ataman’ın Sözcü Grubu’nda ve özellikle gazetede istediği haberlerin manşet olmasında katkısı olduğu iddia ediliyor.

Bu manşetlerde bazen övgü, bazen takdir, bazen de eleştiriler olabiliyor.

SuperHaber araştırdı: İşte Kılıçdaroğlu’na yapılan operasyonun perde arkası! - Resim : 10

CHP kurultayında da Doruk Bulut ve Nadir Ataman var.

KURULTAY DÖNEMİNDE KILIÇDAROĞLU LEHİNE HABERLER GİRMEDİ…

Sözcü TV ile gazete de son dönemde özellikle CHP Kurultayı öncesinde gazetenin muhabirleri ve yazarlarının oldukça sıkıntı yaşadıkları medya çevrelerinde çok konuşuldu.

Bunun nedeni olarak da Kemal Kılıçdaroğlu lehine haber veya yazı giremedikleri gösterildi.

Sözcü Gazetesi’ne sadece Ankara temsilcisi Saygı Öztürk’ün Kılıçdaroğlu lehine yazı koyabildiği şikayetçileri gündeme gelmişti.
 
Nitekim hatırlanacaktır, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu duruma kızması ile Eren Erdem aracılığı ile Sözcü ve Halk Tv’ye reklam vermeyi kesmişti.

Bu gelişme medyada geniş olarak haber olmuştu.

NADİR ATAMAN VE DORUK BULUT’A NE SÖZÜ VERİLDİ!

Peki gelelim asıl “ bomba haber”konusuna…
 
Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan bu algı manipülasyon çalışmalarının karşılığında, Nadir Ataman ve Doruk Bulut ne elde etti?
 
Elbette çok şaşıracaksınız, belki de normal karşılayacaksınız ama ”bomba haber”kulis bilgisi şöyle; Ekrem İmamoğlu aracılığı ile Nadir Ataman’a çok istediği Bakırköy Belediyesi, Doruk Bulut’a ise Silivri Belediyesi Başkan adaylığı sözü verildiği öne sürülüyor.

 

SuperHaber araştırdı: İşte Kılıçdaroğlu’na yapılan operasyonun perde arkası! - Resim : 11

Gürsel Tekin CHP’ye genel sekreter oluyor hemen yanında bulunuyorlar. Bülent Kerimoğlu Bakırköy’e başkan olunca yine yanında oluyorlar.

 

SuperHaber araştırdı: İşte Kılıçdaroğlu’na yapılan operasyonun perde arkası! - Resim : 12

Tanju Özcan Bolu Belediye Başkanı seçiliyor, Ataman ve Doruk yine yanında ilk görünen kişiler olarak fotoğrafa yansıyor.

 

SuperHaber araştırdı: İşte Kılıçdaroğlu’na yapılan operasyonun perde arkası! - Resim : 13

SuperHaber araştırdı: İşte Kılıçdaroğlu’na yapılan operasyonun perde arkası! - Resim : 14

SuperHaber araştırdı: İşte Kılıçdaroğlu’na yapılan operasyonun perde arkası! - Resim : 15

İBB meclisinde Nadir Ataman ve Doruk Bulut yine beraber görülüyor.

SuperHaber araştırdı: İşte Kılıçdaroğlu’na yapılan operasyonun perde arkası! ile ilgili etiketler CHP Kemal Kılıçdaroğlu Özgür Özel
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.