SuperHaber açıklıyor! Sadullah Ergin neden ortalarda yok?

CHP milletvekili listesine DEVA Partisi kontenjanından Ankara 1. bölge 4. sıradan aday gösterilen Sadullah Ergin, hiç bir yerde görülmüyor. SuperHaberi Ergin’in neden ortalıkta görünmediğini araştırdı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Türkiye tarihinin en önemli seçimleri yaklaşırken medyaya çok yansımayan Ankara kulislerinde hareketlilik yaşanıyor.


CHP ADAYI OLAN SADULLAH ERGİN SEÇİM ÇALIŞMALARINDA NEDEN GÖRÜLMÜYOR?

14 Mayıs seçimlerinde çeşitli partilerden milletvekili adayı gösterilen yüzlerce siyasetçi kendi bölgelerinde seçim çalışmalarına katılıyor. Ancak tüm adayların aksine CHP’de ise bir milletvekili adayının hiç bir seçim yerlerinde, hiç bir yerde görülmediği ortaya çıktı.

SuperHaber yaptığı araştırmada bu milletvekili adayının Sadullah Ergin olduğunu öğrendi. Sadullah Ergin, 2023 seçimleri için CHP milletvekili aday listesinde yer almasıyla, en çok merak edilen ve araştırılan isimler arasında yer almıştı. 2009-2013 yılları arasında Adalet Bakanı olarak görev yapan Sadullah Ergin'in,CHP'den adaylığı tartışmalara yol açmıştı.DEVA Partisi Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Ergin, CHP milletvekili listesinde DEVA Partisi kontenjanından Ankara 1. bölge 4. sıradan aday gösterilmişti.Ergin'in bakanlığı döneminde süren Ergenekon ve Balyoz davalarının yanı sıra,çok sayıda gazetecinin tutuklanması büyük tepki çekmişti.Bu davalardan Ergenekon'da yargılanan herkes beraat ederken,davanın savcısı Zekeriya Öz, Gülen yapılanması üyeliğiyle suçlanmış ve yurtdışına kaçmıştı.


ERGİN MİLLETVEKİLİ ADAY TANITIM TOPLANTISINA KATILAMAMIŞTI!

Ergin’in CHP’den milletvekili adaylığının açıklanmasının ardından özellikle parti tabanından büyük tepkiler gelmişti.Sadullah Ergin,19 Nisan’da Ankara Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılan CHP Ankara milletvekili adaylarını halka tanıttığı toplantıya bu nedenle katılamamıştı.CHP İl Başkanlığı'ndan edinilen bilgiye göre milletvekili adayları, ittifak partilerinin il/ilçe yöneticileri ve belediye başkanlarının yer aldığı toplantıya katılmayan tek milletvekili adayı; Ankara 1. Bölge 4. sıra adayı, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin olmuştu.


BABACAN ERGİN’İ SAVUNMAK ZORUNDA KALDI!

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in CHP Ankara 1. bölge adayı olarak gösterilmesinin büyümesi üzerine devreye Kemal Kılıçdaroğlu girerek önlemeye çalıştığı öne sürülmüştü.Yine artan tepkiler üzerine DEVA Partisi kontenjanından CHP listesine giren Ergin'le ilgili Ali Babacan'dan bir açıklama gelmişti.Babacan, "Şimdi aslında büyük resme baktığımızda bir haftadır devam eden tartıştığımızda asıl hedef Sadullah Ergin değil, Cumhuriyet Halk Partisi." şeklin de bir açıklama yapmak zorunda kalmıştı.


ERGİN’İN GÖRÜLMEMESİNİ KEMAL KILIÇDAROĞLU İSTEDİ İDDİASI!


Sadullah Ergin’in Ankara’da hiç yerde görülmemesi ve seçim çalışmalarına da katılmaması dikkati çekmiş ancak medyada yer almamıştı. SuperHaber ,CHP aday tanıtım toplantısına katılamayan, Ankara sokaklarında vatandaşlarla buluşamayan Sadullah Ergin’in bu durumunu araştırdı. Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Sadullah Ergin’in seçimlere kadar ekranlarda ve sokaklara çıkmamasını bizzat CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu istedi.İddialara göre, Kılıçdaroğlu,Ali Babacan’a Ergin için "Tabandan çok büyük tepki var. Bu nedenle seçimlere kadar ekran ile sokaklara çıkmasın” şeklinde rica da bulunduğu ifade edildi.

SuperHaber açıklıyor! Sadullah Ergin neden ortalarda yok? ile ilgili etiketler Sadullah Ergin