Süper Lig'in yeni ekipleri Malatyaspor ve Sivasspor'un statları parmak ısırtıyor

TFF 1. Lig'in 33. haftasında deplasmanda Adana Demirspor'la 1-1 berabere kalan Sivasspor ve Boluspor ile 1-1 berabere kalan Evkur Yeni Malatyaspor Spor Toto Süper Lig'e çıkmayı garantilediler.

TFF 1. Lig'in 33. haftasında Adana Demirspor ile Sivasspor 1-1 berabere kaldı. Sivasspor bu sonuçla ligin bitimine bir hafta kala Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi. Evkur Yeni Malatyaspor, TFF 1. Lig'in 33. haftasında evinde Boluspor ile 1-1 berabere kalan Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi.

Gelecek sezon Süper Lig'e çıkan bu iki takım lige harika iki stadyum katmış olacak. TOKİ tarafından yapılmış olan stadyumlarlar son teknoloji kullanılarak yapıldı. Sivasspor'un geçen sene açılan stadı Türkiye'deki ilk ekolojik stadyum olarak tarihe geçti. İşte Süper Lig'e katılacak bu iki stadı biraz yakından tanıyalım...

dajfhksjafhjsafasfd

YENİ 4 EYLÜL STADYUMU

Yeni Dört Eylül Stadyumu, TOKİ tarafından yapılan Türkiye'deki ilk ekolojik stadyumdur. Stadın kullanan kulüp Sivasspor'dur.

İNŞAAT SÜRECİ
18 Haziran 2012 tarihinde ihalesi yapılan stadyum diğer spor tesisleri ile birlikte toplamda 300 bin metre kare alan üzerine kuruldu. Stadyumun kapladığı alan 133.950 metre karedir

Türk Telekom Arena, Timsah Arena ve Vodafone Arena gibi C90 görüş ölçüsüne göre dizayn edilen Sivas Arena'nın bulunduğu alanda ek olarak bir atletizim stadı, iki spor salonu, yüzme havuzu, idari binalar, güreş eğitim merkezi binası inşa edilmesi düşünülmüştür.

TEMEL ATIMI
Stadyumun temeli, 25 Mayıs 2013 tarihinde Spor ve Gençlik Bakanı Suat Kılıç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın katılımıyla bir törenle atıldı.

AÇILIŞ MAÇI
Sivas Arena stadyumunda ilk düdük, 14 Ağustos 2016 tarihinde saat 19.30'da Sivasspor ile Tokatspor arasında oynanan Hazırlık maçında çalındı. Maçın 9. dakikasında, Sivasspor'un Leandrinho'nun ayağından bulduğu gol, Sivas Arena'da atılan ilk gol olarak kayıtlara geçti. Sivasspor, 3-1 galip gelerek yeni stadında ilk maçını galibiyetle bitirdi. Sivasspor'un diğer gollerini 85. dakikada Yiğit İncedemir ve 88. dakikada Çağatay Çeken atmıştır.

asdflaksjdfkaslfsadf

İLK RESMİ MAÇ
İlk resmi maç 28 Ağustos 2016 tarihinde saat 19.30, TFF 1. Lig maçında Mersin İdman Yurdu ile oynamıştır. Hakem Onur Karabaş'ın yönettiği maçta staddaki ilk golü 23. dakikada Burhan Eşer atmıştır. Maçın ilk yarısını Burhan Eşer (2) ve Hakan Arslan'ın golleriyle 3-0 önde kapatan Sivasspor, ikinci yarıda Ergin Keleş ve yine Burhan Eşer'in (2) golleriyle maçı 6-0 kazandı. Bu ilk resmi maçı 2.700 Sivasspor ve 89 Mersin İdman Yurdu taraftarı olmak üzere 2.789 kişi stadda takip etti.

KAPASİTE
Sivas'ın ağır mevsim şartları dikkate alınarak tasarlanan stadın kapasitesinin loca ve vip tribünlerle birlikte toplam kapasitesi 27.532'dir. Toplam 6 sıra artırılacak şekilde dizayn edilen stadyumun kapasitesi 38.000 kişiye kadar çıkarılabilecektir.

STADIN KONUMU
Yeni Dört Eylül Stadyumu, Sivas Erzincan yolu üzerinde, Sivasspor tesislerinin karşısında bulunan kamu arazisinde inşa edilmektedir.

STADYUM ÖZELLİKLERİ
Tamamı kapalı tribünler
C90 görüş açısı
Alttan ısınma
İki kat tribün yapısı
Kapalı ve açık otopark
Loca-500 kişilik Vip tribün

sdflhsdkjhasdlfasdf

25 BİN KAPASİTELİ MALATYASPOR STADI

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı iş birliğinde yapılan, iç ve dış cephesinde kayısıyı andıran obje ve renklerin kullanılacağı 25 bin seyirci kapasiteli Malatya Stadı, Merkez Battalgazi ilçesinde, İnönü Üniversitesi yerleşkesi karşısında, 136 bin 585 metrekarelik arazi üzerine inşa edilen stat, çim zeminden itibaren 6 kat yükseklikte bulunuyor.

Malatya’da futbolseverler için güzel bir ortam oluşturan stadın iç ve dış cephesinde kayısıyı andıran obje ve renkler kullanıldı. Dış cephesinin üst kısmında turuncu bir bölüm bulunan stadyumun, koltukları da sarı, kırmızı, bej renklerine büründü.

Son derece modern inşa edilen stadyumda, skorboard, restoran, kafeteryalar, VIP salonları, televizyon yayınlarının yapılacağı bölümler, basın bölümü, kapalı otoparklar, seyirci ve sporcu girişi gibi alanlar en uygun şekilde tasarlandı.

Çeşitli sosyal donatı mekanlarının yanı sıra mimari olarak engellilerin de rahatça kullanabileceği, engelli ve refakatçi koltuğunun da bulunacağı şekilde inşa edilen stat etrafında 271’i kapalı, toplam bin 316 araçlık otopark kapasitesi bulunuyor.

Tabandan ısıtmalı sahanın olan statta her katta engelliler için çok sayıda özel tuvaletler de yapıldı.

asdkjfhajksfsldf

ÇEVRE İLLERE DE HİZMET VERECEK
Toplam 110 milyon liraya mal olan stadyum, son derece modern ve depreme dayanıklı inşa edildi. Son derece sağlam temeller üzerine inşa edilen stadyumun uzun yıllar Malatya ve çevresindeki illere hizmet vermesi bekleniyor. Stadyumun, sezon bitmeden hazır hale getirilmesi için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Yeni stadın tamamlanmasıyla, 50 yıllık, 10 bin 411 kişi kapasiteli, geçmişte Süper Lig’de mücadele eden Malatyaspor’un ev sahipliğinde Avrupa takımını ağırlayan ve Balkan Kupası’na sahne olan, kimi zaman sevinç kimi zaman da hüzünlerin yaşandığı Malatya İnönü Stadyumu da taraftarlara veda edecek.

"DÖRT GÖZLE BEKLİDİK"
Yeni Malatyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Erdal Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malatya-Elazığ kara yolunun 12. kilometresinde, İnönü Üniversitesi merkez yerleşkesi karşısında inşa edildi.

Mevcut sahalarının zemininin futbol oynanamayacak durumda olması nedeniyle sahalarında oynamaları gereken Denizlispor ve Altınordu maçlarını İstanbul’daki Vodafone Arena’da oynadıklarını anımsatan Gündüz, yeni stadyumun bir an önce tamamlanmasını beklediklerini ifade etti. Gündüz, saha ve seyircileri önünde oynamak istediklerini anlatarak, "Takımımız iyi bir hava yakaladı. Başarılı bir gidişatımız var. Yeni stadın tamamlanmasını dört gözle bekliyoruz. Yeni Malatyaspor’un başarısı için gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah takımımız yeni standında daha güzel başarılara imza atacak." dedi.

Statla ilgili bağlantı yolları, loca gibi bir takım eksikliklerin bulunduğunu aktaran Gündüz, bu konuları yetkililere ilettiklerini de sözlerine ekledi.

Süper Lig'in yeni ekipleri Malatyaspor ve Sivasspor'un statları parmak ısırtıyor ile ilgili etiketler Sivasspor Süper Lig evkur yeni malatyaspor stadyum
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.