Süper Lig'e çıkan son ekip Göztepe oldu...

Süper Lig'e çıkan 3. takım Eskişehirspor oldu. TFF 1. Lig play-off final maçında karşı karşıya gelen Eskişehirspor - Göztepe maçında gülen taraf Göztepe oldu. Uzatmalara giden maçta gol sesi çıkmadı. Penaltılara giden maçta Süper Lig'e çıkan ekip Göztepe oldu. Göztepe - Eskişehirspor maç özeti ve golleri haberimizde...

Eskişehirspor Göztepe TFF 1. Lig play-off maçında Süper Lig'e çıkmak için mücadele verdi. Futboldan çok olayların ve atılan meşalelerin damga vurduğu maçta 17 uzatma verilen ilk yarıda gol sesi çıkmadı. İkinci yarıda da atılan meşaleler yüzünden sık sık duran maçta Eskişehrspor 54. dakikada Erkan Zengin'nin ara pasına hareketlenen Ofoedu kaleci Günay'ı mağlup ederek takımını 1-0 öne geçirdi. Hakem Ali Palabıyık maçın sonuna kayıp zaman olarak 11 eklendi. Uzatmalarda Göztepe Jahovic'in ayağından bulduğu golle maçı uzatmalara götürdü. Uzamalarda gol sesi çıkmayınca maç penaltılara gitti. Penaltılarla maçı kazanan Göztepe Süper Lig'e çıkan 3. takım olmayı başardı. Gözetepe Eskişehirspor maçının özetini ve gollerini haberimizden bulabilirsiniz.

KUPA TÖRENİ

GÖZTEPE - ESKİŞEHİRSPOR MAÇININ ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

GÖZTEPE ESKİŞEHİRSPOR MAÇ ÖZETİ
25. dakikada Göztepe Jahovic ile gole yaklaştı. Kaleci Günay'ın uzun şutunda topla buluşan Adis Jahovic'İn uzaktan etkili vuruşu kalenin hemen üzerinden auta gitti.

26. dakikada Eskişehirspor taraftarının yakmış oldukları meşale sonrası oluşan sis nedeniyle oyun tekrar durdu. Sislerin dağılmasının ardından hakem Ali Palabıyık maçı kaldı yerden devam ettirdi.

35. dakikada bu sefer Göztepeli taraftarların yakmış oldukları meşale nediyle oyun durdu ve hakem Ali Palabıyık yardımcılarını yanına çağırdı. Hakem daha sonra oyunu yeniden başlattı.

41. dakikada Göztepe serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Tanju'nun ceza sahası ortasında Umut Nayir'in kafa vuruşunu kaleci Boffin son anda uzanarak kurtardı ve topu kornere gönderdi.

Erkan Zengin net pozisyonu kaçırdı

44. dakikada Eskişehirspor net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Uğur İnceman'ın pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Erkan Zengin'in vuruşu farklı şekilde auta gitti.

Ali Palabıyık, ilk yarının sonuna 17 dakika ilave etti.

Göztepe uzatma dakikalarında tehlikeli bir yerden serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Adis Jahovic'in vuruşunu kaleci Boffin mükemmel çıkardı. Aynı dakikla içerisinde gelişen Eskişehirspor atağında Erkan Zengin'in ortasında Bruno Mezenga'nın yarım volesi direk dibinden dışarı çıktı.

Göztepe'nin topu direkten döndü!

45+14. dakikada Gosso topu kaptı ve ceza sahasına yapılan ortada Umut Nayir'İn yakın mesafeden yapmış olduğu vuruş üst direkten oyun alanına geri döndü. İlk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarı Göztepe'nin vuruşu ile başladı.

Ofoedu Eskişehir'i öne geçirdi!

54. dakikada Erkan Zengin uzun pasında topla buluşan Ofoedu, yaklaşık 60 metre topun sürdü ve topu filelerle buluşturdu.

65. dakikada Umut Nayir, yerden yükselen topu kafayla Jahovic'in önüne indirdi, golcü futbolcunun vuruşu kaleci Boffin'de kaldı.

Bu dakikadan itibaren Göztepe beraberlik için gol ararken Eskişehirspor da skoru korumak için oyunu yavaşlatmayı tercih etti. Mücadelenin sonuna Ali palabıyık 11 dakika ilave etti.

Göztepe uzatmalarda golü buldu!

90+5. dakikada Eskişehirspor ceza sahasında yaşanan karambolde Göztepe'nin golcüfutbolcusu Adis Jahovic topa dokundu ve Göztepe'ye beraberlik golünü getirdi.

Maçın normal süresi 1-1 sona erdi ve karşılaşma uzatmalara gitti.

Uzatmaların ilk yarısı başladı. 97. dakikada Eskişehirspor'da Bruno mezenga'nın uzaktan gol denemesi başarısızlıkla sonuçlandı. Uzatmaların ilk yarısı 1-1 sonuçlandı.

Uzatmaların ikinci yarısına Göztepe başladı. İzmir ekibi oyuna sonradan giren Kobakhidze ile etkili pozisyonlar üretti. kalan dakikalarda da gol olmadı ve Süper Lig'e çıkacak takımı penaltılar belirleyecek.

Penaltılar:

Eskişehir:
Erkan(Attı)
Bruno Mezenga(Attı)
Kamil Ahmet Çörekçi(Kaçırdı)
Uğur İnceman(Kaçırdı)
Semih Şentürk (Kaçırdı)

Göztepe:
Jahovic(Attı)
Umut Nayir(Attı)
Kobakhidze(Kaçırdı)
Murat Akın(Kaçırdı)
Canberk (attı)

Bu sonuçla Göztepe Süper Lig'e yükselen son takım oldu. Göztepe 14 yıl sonra Süper Lig'e yükselirken 7 sezon sonra İzmir şehrinden bir takım Süper Lig'de mücadele edecek.

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.