Süper Lig'de bu hafta Galatasaray'ın neden maçı yok? Futbolda BAY ne demek?

Spor Toto Süper Lig 2022-2023 sezonunda şampiyonluğun en güçlü adaylarından Galatasaray bu hafta maç oynayamayacak. Bazı taraftarlar ise sarı kırmızılıların neden maçının olmadığını araştırırken futbolda BAY kalmak ne demek sorusuna da yanıt aranmaktadır.

Spor Toto Süper Lig’de 9. hafta maçları belli oldu. Şampiyonluğun güçlü adaylarından Galatasaray’ın sarı kırmızılı taraftarları ise kendi takımlarının bu hafta neden maçı olmadığını araştırmaya başladı. Süper Lig’de 9. hafta maç fikstüründe Galatasaray’ın karşılaşması olmadığı görüldü.

Galatasaray’ın Bu Hafta Neden Maçı Yok?

Süper Lig 19 takımla oynandığı için her hafta bir takım pas geçiyor. Bu hafta da Galatasaray BAY geçecek ve maç oynamayacak.

Futbolda BAY Ne Demek?

Bir kupada ve ligde takımların sayısının tek sayıya denk gelmesi durumunda takımlar müsabaka için eşleşecek rakip bulamadığından bir takım rakipsiz kalır. Sırayla her hafta bir takım rakipsiz kalacağından rakipsiz kalan akımın durumunu ifade etmek için de ‘BAY geçmek’ ifadesi kullanılır ve ona ‘BAY geçti’ denir.

Süper Lig'de bu hafta Galatasaray'ın neden maçı yok? Futbolda BAY ne demek? ile ilgili etiketler Süper Lig Galatasaray bay
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.