Süper bilgisayar şampiyonu önceden bildi

EURO 2020'de dün akşam oynanan dev final öncesi bir süper bilgisayarı yaptığı tahmin gerçek oldu. Süper bilgisayar, final eşleşmesini ve şampiyonu doğru tahmin ederek herkesi şaşkına çevirdi.

EURO 2020'de herkesin merakla beklediği finali kazanan İtalya kupayı kazananan taraf oldu. Wembley'de oynanan dev finali İngiltere'ye karşı penaltılarla kazanan İtalya harika bir başarı yakaladı.

İtalya'nın kazandığı başarı ve İngiltere'nin hayal kırıklığı gündemin en üst sıralarındaki yerini korurken, geçen hafta ortaya çıkan bir haber yeniden gündeme geldi.

Bir süper bilgisayar yaptığı tahminde EURO 2020'de finali İngiltere ile İtalya arasında oynanacağını ve kupayı İtalya'nın kazanacağını hesaplamıştı. Yarı finaller öncesinde yapılan tahminde İtalya'ya yüzde 39,1, İngiltere'ye ise yüzde 29,2 oranında şans verilmişti.

Süper bilgisayar böylece hem final eşleşmesini hem de kupayı kazanan takımı doğru tahmin etti.

Süper bilgisayar şampiyonu önceden bildi ile ilgili etiketler İtalya İngiltere EURO 2020 şampiyon süper bilgisayar tahmin final
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.