Sunucu Eda Pera Küçük'ün 'Valiz' davasında mahkemeden karar çıktı

Sunucu Eda Pera Küçük'ün ayağının üzerinden valizle geçti, özür dilemek bir yana hakaret etti. Ancak Tarık Emre Kırım'ın bu hareketi ona pahalıya mal oldu. Savcılık 'yaralama' ve 'hakaret'ten dava açarken mahkeme ise emsal bir karara imza attı.

İlginç olayın adresi İstanbul Kadıköy. Sunucu Eda Pera Küçük akşam saatlerinde cadde üzerinde bir arkadaşını bekliyordu. Bu sırada Küçük'ün yanından yürüyen Tarık Emre Kırım, elinde bulunan valiziyle genç kadının ayağının üzerinden geçti. Hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etti. Kırım, Küçük'ün kendisine özür dilemesi noktasındaki uyarısına aldırış etmedi, üzerine bir de İngilizce küfür etti. Ardından metro istasyonuna girdi. Ünlü sunucu da peşinden giderek durumu güvenlik görevlilerine anlattı, şikayetçi oldu.

 

"KONSOLOSUN OĞLUYUM" YALANI UZUN SÜRMEDİ

Şikayet üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Eda Pera Küçük ayağının üzerinden tekerlekli valizle geçerek yaralandığını, çok canının yandığını söyledi. Tarık Emre Kırım'ın özür dilemek bir kenara dursun hakaret ettiğini anlatan Küçük, "Bana 'Amerikan Konsolosunun oğluyum, bir şey yapamazsın' dedi. İlk başta İngilizce konuşuyordu. Olay yerine polisler gelip pasaport sorduğunda Türkçe konuşmaya başladı. Özür dilemesi halinde şikayetçi olmayacaktım ama dilemedi" dedi. Tarık Emre Kırım ise para çekmek için kullanacağı cihazın eğimli bir yerde bulunduğunu valizini döndürürken genç kadının kendisine bağırdığını öne sürerek, "asıl o benim yolumu kesti" savunmasına sığındı.

Sunucu Eda Pera Küçük'ün 'Valiz' davasında mahkemeden ‘incittin’ cezası!


"VALİZİYLE ÖZEN YÜKÜMLÜLÜĞÜNE AYKIRI DAVRANDI" DAVASI

Savcılık, Kırım'ın tekerlekli valizle Küçük'ün yanından geçerken objektif özen yükümlülüğüne aykırı davranarak yaralanmasına sebep olduğunu ve buna rağmen yoluna devam edip küfrettiğini kaydetti. Kırım hakkında 'taksirle yaralama' ve 'hakaret' suçlarından 3 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"YARALAMA OLMASA DA İNCİTTİ"

Sabah'tan Arzu Kaya'nın haberine göre; Mahkeme, genç kadının ayağında hassasiyet bulunduğunu fakat tıbben yaralanma niteliğinde bir bulgu belirlenemediğini kaydetti. Ancak buna rağmen tarihi bir karara imza attı. Tarık Emre Kırım'ın valizi dikkatsiz kullanarak Eda Pera Küçük'ün ayağının üzerinden geçtiğini, bu durumun Küçük'ü incitmesine neden olduğunu kaydetti. Ve ekledi; "Yaralama bulgusu olmasa bile ayağının acımasına yol açtı. Özür dilemesini istemesine rağmen bunu yapmadığı gibi hakaret etti" dedi.

Kırım'ı 'taksirle yaralama' ve 'hakaret' suçundan 3 bin 810 lira adli para cezasına çarptırdı. Sanığın eylemden sonraki davranışları, kişiliği ve pişman olmayışını dikkate alan mahkeme, cezada indirime de ertelemeye de gitmedi.

 

 

Sunucu Eda Pera Küçük'ün 'Valiz' davasında mahkemeden karar çıktı ile ilgili etiketler Eda Pera Küçük mahkeme dava
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.