Yılın Kadın Sporcusu Sümeyye Boyacı, Türkiye'ye bir ilki yaşatmak istiyor

Paralimpik milli yüzücü Sümeyye Boyacı, 2021 yılına ertelenen 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanarak, Türkiye'nin yüzme branşında olimpiyat derecesi alan ilk kadın sporcusu olmak istiyor.

2019 Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda ikinci olan Sümeyye Boyacı, 4 Kasım'da  Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri'nde hem yılın paralimpik hem de yılın kadın sporcusu seçilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Türkiye'nin prestijli ödüllerinden ikisine sahip olduğunu anlatan Boyacı, şöyle konuştu:

"Bu yıl bir değil iki ödül aldım. Hem yılın paralimpik hem de yılın kadın sporcusu seçildim. Henüz 17 yaşında bu iki ödülü birden almak beni çok mutlu etti. Sporcular olarak madalya ve ödüller alıyoruz. Bunlarla birlikte insanlara verdiğimiz ilham vermek ve onlara örnek olmak daha önemli. Yüzme branşında Türkiye'ye ilk uluslararası madalyayı getirmiş olmak ve ülkeme yaşattığı gurur çok başka. Bu yolda aynı azim ve motivasyonla çalışmaya devam ediyorum. Önümüzde Tokyo Olimpiyatları var. Pandemi nedeniyle 2021'e ertelenen olimpiyatlar için daha fazla ve uzun süre çalışma fırsatı yakaladık. Olimpiyatlarda yüzme branşında ülkemiz hiç madalya alamamış. Ben ilki gerçekleştirmeyi çok istiyorum. İnşallah elimden gelen her şeyi yaparak olimpiyatlarda aynı başarıyı gerçekleştirmek istiyorum."

Yılın Kadın Sporcusu Sümeyye Boyacı, Türkiye'ye bir ilki yaşatmak istiyor

Yılın Kadın Sporcusu Sümeyye Boyacı, Türkiye'ye bir ilki yaşatmak istiyor ile ilgili etiketler sümeyye boyacı yüzme
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.