Sultan Alparslan Nasıl Öldü? Kim Öldürdü? Sultan Alparslan'ın Eşleri ve Çocukları...

Sultan Alparslan Nasıl Öldü? Kim Öldürdü? Sultan Alparslan'ın Eşleri ve Çocukları... Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin TRT 1 ekranlarında başlamasıyla birlikte Sultan Alparslan'ın hayatı da merak ediliyor. Barış Arduç'un canlandıracağı Sultan Alparslan nasıl öldü? Kim öldürdü? İşte Sultan Alparslan'ın eşleri ve çocukları...

Sultan Alparslan Nasıl Öldü? Kim Öldürdü? Sultan Alparslan'ın Eşleri ve Çocukları... Büyük Selçuklu Devleti'nin ikinci hükümdarı olan Sultan Alparslan babası Çağrı Bey'in ölümünün ardından taht kavgasından galip ayrılmayı bilmiştir. 1072 yılında vefat eden ve cesareti ile bilinen bir kumandan olan Sultan Alparslan'ı kim öldürdü?

Babası Çağrı Bey'in ölümü sonrası tahta geçen amcası Tuğrul Bey'den sonra yaşanan taht kavgalarını kazanan Sultan Alparslan'ın doğumu çeşitli kaynaklarda 1029 ve 1032 yılları olarak gösterilir. Türklerin Orta Asya'dan Anadolu'ya geçmesini sağlayan Malazgirt Savaşı'nın komutanı olan Sultan Alparslan'ın kaç çocuğu vardır? Eşleri kimlerdir?

SULTAN ALPARSLAN NASIL ÖLDÜ? KİM ÖLDÜRDÜ?

Karahanlılar üzerine bir sefer düzenleyen Sultan Alparslan bu seferde öldürülmüştür. Yusuf El Harezmi adlı bir kale kumandanı tarafından hançerle bıçaklanarak öldürülen Sultan Alparslan'ın mezarı Merv şehrindedir.

Alparslan tarihte kimdir? Sultan Alparslan ne zaman ve nasıl öldü? Alparslan'ın eşleri ve çocukları...

Büyük Selçuklu Sultanı Alparslan'ın eşleri Aka Hatun, Seferiye Hatun'dur.

SULTAN ALPARSLAN'IN ÇOCUKLARI

Muizzeddin Melikşah
Tacüddevle Tutuş
İzzeddin Arslan Argun
Böri Bars
Tuğrul
Ayaz
Togan
Arslan
Tekiş
Ayşe
Züleyha
Fülane Hatun


SULTAN ALPARSLAN KİMDİR?

Büyük Selçuklu Devleti'nin kurucularından Horasan Valisi Çağrı Bey'in oğlu ve Selçuklu Sultanı Tuğrul Bey'in yeğeni olan Alp Arslan'ın doğum tarihini çeşitli kaynaklar 1029 ve 1032 yılları arasında gösterir. Çok yiğit bir savaşçı olarak tarihçiler tarafından tanımlanan hükümdar küçük yaşta ata binip ok atmayı öğrendi. İlk gençlik yıllarında arkadaşlarından oluşan kendi birliğiyle katıldığı Dandanakan vb. savaşlardaki başarısıyla dikkati çekti ve babasının ölümünden sonra Horasan valiliğini üstlendi.

Tuğrul Bey 1063'te ölünce ise Selçuklu ülkesinde taht kavgaları başladı. Oğlu olmayan Tuğrul Bey, vasiyetinde Çağrı Bey'in oğullarından Süleyman'ın tahta geçmesini vasiyet etmişti ve Selçuklu veziri Amid ül-Mülk bu vasiyeti yerine getirerek Rey kentinde Süleyman'ı sultan olarak tahta çıkardı. Ancak Çağrı Bey'in öteki oğlu Alp Arslan ve Arslan Yabgunun oğlu Kutalmış ile bazı emir ve şehzadeler Süleyman'ın sultanlığını tanımadı, Kazvin şehrinde Alp Arslan adına hutbe okundu. Kutalmış'ın Rey önüne gelerek şehri kuşatması üzerine, vezir Amid-ül Mülk, Alp Arslan'dan yardım istediği gibi hutbeyi de onun adına okuttu. Kutalmış da Alp Arslan ile yaptığı Dameğan yakınlarındaki savaşta hayatını kaybetti. Alp Arslan Rey şehrinde Selçuklu Devleti tahtına çıktı. Daha sonra Amid ül-Mülk'ü azlederek, yerine Nizamülmülk'ü tayin etti.

Sultan Alparslan Nasıl Öldü? Kim Öldürdü? Sultan Alparslan'ın Eşleri ve Çocukları... ile ilgili etiketler TRT 1 alparslan nasıl öldü sultan alparslanı kim öldürdü sultan alparslanın kaç çocuğu var
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.