Ayasofya'nın cami olmasından rahatsızlar!

Ayasofya'nın 86 yıl sonra ibadete açılması sadece Yunanistan'ı ve Batılıları değil, "İçimizdeki Bizanslıları" da rahatsız etti. Ayasofya Camii'nin yeniden ibadete açılmasının sözde İslam davasına hizmet eden bir "Müslüman cemaati" de öfkelendirdiği ortaya çıktı! Süleymancılar cemaatinde yaşanan Ayasofya skandalını cemaatten kovulan bir mürit anlattı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bir kez daha Türkiye'nin bağımsızlığını ve özgürlüğünü simgeleyen tarihi bir adım atıldı.

Ayasofya 86 yıl sonra yeniden cami statüsüne kavuştu ve yüz binlerce kişinin katıldığı cuma namazı ile Ayasofya-ı Kebir Camii ibadete açıldı.

Müze statüsü iptal edilen ve camiye dönüştürülen Ayasofya'daki ilk cuma namazında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Kuran-ı Kerim okudu.

Bu tarihi adım başta Yunanistan olmak üzere Batılı ülkelerden tepkiler aldı. Hatta Yunanistan'da adeta yas ilan edilerek Ayasofya'nın cami olması nedeniyle bayraklar yarıya indirildi!

İstanbul fatihi, Fatih Sultan Mehmet'in mirası olan Ayasofya'nın aslına rücu etmesine sadece yurt dışından değil, yurt içinden de bazı tepkiler geldi. Hükümet kanadından bu tepkilere cevaben yapılan açıklamalarda ise bu çevreler "İçimizdeki Bizanslılar" olarak tanımlandı.

Ayasofya'nın cami olmasından rahatsızlar!

AYASOFYA'NIN CAMİ OLMASINA ÜZÜLEN CEMAAT HANGİSİ?

Ancak bu tepkilerin sadece dini geleneğe mesafeli duran sınırlı bir kesim tarafından dile getirilmediği ortaya çıktı. Türkiye'nin belli bölgelerinde geniş takipçi kitlesine sahip, köklü bir geçmişi bulunan dini cemaatlerinden bir tanesi, kuruluş ve varoluş amacını nasıl ayaklar altına aldığını Ayasofya'nın ibadete açılması ile bir kez daha gözler önüne serdi.

Buna göre, Süleyman Hilmi Tunahan'ın kurucusu olduğu ve İslami eğitimi öncülemek amacı ile hayata geçirilen Süleymancılar cemaati, bugünkü liderleri Alihan Kuriş önderliğinde, yine Müslümanları rencide edecek bir karara imza attı.

Süleymancılar Cemaati'ne bağlı bir vatandaş olan Önser Yeğin'in, cemaatten aforoz edilmesinin perde arkasını anlattığı açıklama ile gün yüzüne çıkan skandal, cemaatin Süleyman Hilmi Tunahan'ın ilkelerinden nasıl saptığını ortaya koydu.

Önser Yeğin sosyal medya hesabından paylaştığı "BU CEMAAT KİMİN EMRİNDE" başlığını taşıyan bilgi notunda, Süleymancılar Cemaati yönetiminin talimatı ile cemaatten nasıl aforoz edildiğini anlattı.

Kendisinin Ayasofya'nın cami statüsüne kavuşması nedeniyle paylaştığı bir mesaj nedeniyle cemaatten atıldığının duyuran Önser Yeğin, pişman olmadığını belirterek, "Şükürler olsun ki böyle bir mübarek paylaşım bizim suçumuz olmuş." dedi.

Süleymancılar cemaatinden aforoz edilen Yeğin yaşadıklarını ve cemaatten kovulmasının hikayesini şöyle anlattı;

"Bugün saat 10:00 itibarı ile bölge idarecimizin (Mustafa Gökduman) emri ile mıntika mesulü Salih Hoca beni aradı. Son (Ayasofya) paylaşımlarımız neticesinde bugünden itibaren hatimlere katılmamak kurslara girmemek üzere yasaklananlar listesinde olduğumuz tebliğ edildi.

Mübarek bir açılışa katılmak ve bu sevinci sayfasında paylaşmak Süleyman efendi Cemaatinin başındaki yönetimin muhterem ve muhteşem büyüğünün (!) neden zoruna gitmiş olsun?

Bundan böyle ben de bu cemaatten uzaklaştırılmış bulunmaktayım.

Şükürler olsun ki böyle bir mübarek paylaşım bizim suçumuz olmuş.

Ehli iman ve ehli insaf ehline duyurulur."

Ayasofya'nın cami olmasından rahatsızlar! - Resim : 2

 

 

 

Ayasofya'nın cami olmasından rahatsızlar! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Süleymancılar Ayasofya Kuran-ı Kerim cemaat alihan kuriş
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.