Süleyman Soylu'dan Hollanda rezaletine sert tepki!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hollanda hükumeti tarafından Türkiye Cumhuriyeti Bakanlarına ve vatandaşlarına yaptığı muameleyi değerlendirdi.. Soylu, referandum öncesi Hollanda'nın bu tutumunun antidemokratik olduğunu belirterek, Avrupa'nın yaşadığı korkuya dikkat çekti.

fft99_mf5150314

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hollanda'nın tüm diplomatik ve insani kuralları çiğneyen skandal kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

'DARBE YAPILIRKEN SES ÇIKARMAYAN BİR DEMOKRASİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ'

içişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yaptığı açıklamada, Hollanda'nın tutumunun antidemokratik ve tahammülsüz olduğunu söyleyerek, bir tecrit politikasının dayatıldığına dikkat çekti.

Soylu, '16 Nisan'dan sonraki gelişmeleri istemeyen Avrupa, istediğini yapma özgürlüğü buluyor. Bu yapılar Türkiye'nin kendi istedikleri dışında kalmasına tahammül edemiyor ve tecrit politikası uygulaması yapıyor. Daha önce gezi olaylarında da yaşadık. Darbe yapılırken ses çıkarmayan bir demokrasi ile karşı karşıyayız. Anti demokratik bir tablo ile karşı karşıyayız. Bu ne insanlığa ne de misafirperverliğe uyar. Referandum sonrası yaşanacak değişim Hollanda'yı ve Avrupa'yı ciddi şekilde korkutmaktadır. Türkiye'deki değişimin gerçekleşmemesi için ellerinden gerekeni yapıyorlar.' dedi.

Avrupa'nın popülist politikalar oluşturduğunu, bu politikaların sanal olmaktan öteye geçmediğine değinen Soylu, İslam üzerinden Türkiye'nin koridor altına alınmaya çalışıldığını açıkladı.

TÜRKİYE'NİN DEĞİŞİMİ AVRUPA'YI KORKUTUYOR

Bakan Soylu, sözlerine şöyle devam etti: 'Türkiye'nin yapacağı değişimi kendileri için tehlike görüyorlar. Kimse merak etmesin Türkiyenin sağduyu ve aklıselimiyle mevzu çözülecektir. Hükümetimiz konuyu ciddi değerlendirecektir. Kimse merak etmesin.'

Süleyman Soylu'dan Hollanda rezaletine sert tepki! ile ilgili etiketler Süleyman Soylu hollnda Açıklama Bakan içişleri
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.