'İstanbul’dan taşraya gidenler virüsü yaymaya başladı'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, ''"İstanbul’dan taşraya gidenler virüsü yaymaya başladı" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs salgınının Türkiye'de yayılmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Başlangıçta yurt dışından gelenler tehlike oluşturuyordu. Devamında İstanbul’dan taşraya gidenler virüsü yaymaya başladı" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak'tan Mehmet Acet'e konuşan Soylu, İstanbullulara kentten ayrılmamaları yönünde çağrı yaptı: "Bir yere gitmeyin, olduğunuz yerde kalın."

Acet'in yazısının ilgili kısmı şu şekilde;

İSTANBUL’DAN TAŞRAYA GİDENLERE DİKKAT!

Hafta sonundan itibaren başlayan yeni sınırlamaların arka planında, ülke geneli için alınacak zecri kararlar yerine, şehir şehir ihtiyaca göre karantina uygulanması gibi bir mantık var aslında.

Salgının Türkiye’nin her tarafına yayıldığını geçen hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurmuştu.

Bundan sonraki aşamada her il, valilikler üzerinden kendi önlemini alacak.

Valilikler üzerinden ‘pandemi kurullarının’ oluşturulması bunun bir işareti.

İller arası seyahatler, virüsün yayılmasının temel gerekçesini oluşturuyor.

Özellikle Türkiye’nin her yerinden nüfus barındıran İstanbul’dan taşraya gidenler.

İçişleri Bakanı Soylu, İstanbul üzerinde konuşurken, “Başlangıçta yurtdışından gelenler tehlike oluşturuyordu. Devamında İstanbul’dan taşraya gidenler virüsü yaymaya başladı” dedi.

Sonra da İstanbullulara çağrı yaptı.

“Lütfen İstanbul’dan ayrılmayın, bir yere gitmeyin, olduğunuz yerde kalın!”

İstanbul’dan son iki gündür iyi haberler, iyi fotoğraflar geliyor.

Normal zamanlarda büyük kalabalıkların olduğu sahillerden, meydanlardan gelen fotoğrafları kastediyorum.

Hepsi boşalmış.

Demek ki, yapılan çağrılara artık kulak veriliyor.

Bu iyi haber.

İnşallah, hava şartlarının dışarı çıkmaya çok müsait olmaması değil de, yapılan uyarılara kulak verilmesi ve de işin ciddiyetinin anlaşılması bu tablonun gerçek sebebi olsun.

Dün sabah konuştuğum Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Tevfik Özlü, “Evde Kal çağrılarına yüzde 75 oranında uyulması bile Türkiye’ye virüsün yayılımını engellemede önemli kazanımlar sağlayacaktır” diyor.

Böyle bir konuda gözümüzü sürekli bir biçimde ülkeyi yönetenlerin üzerinde tutmanın, her şeyi oralardan beklemenin bir anlamı yok.

Sorumlulukları yerine getirme görevi büyük ölçüde toplumların üzerinde çünkü.

'İstanbul’dan taşraya gidenler virüsü yaymaya başladı'

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

'DOĞU VE GÜNEYDOĞUDA SORUN VAR' DEMİŞTİ

Soylu dört gün önceki açıklamasındaysa İstanbul, İzmir ve Ankara'da 'kentlerin çekildiğini' ancak Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 'sosyal izolasyonda sorun olduğunu' söylemişti.

Soylu ayrıca 'Toplu taşımada yüzde 90'ların üzerinde bir azalma olduğunu' açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise İstanbul'u 'evde tutamadıklarını' belirterek "Anadolu’da büyük ölçüde sağlanıyor ama İstanbul’u tutamıyoruz. İstanbul’u görüyorsunuz" demişti.

TÜRKİYE'DE KORONAVİRÜS

Türkiye’de koronavirüs nedeniyle şimdiye kadar 131 kişi hayatını kaybederken, 9 bin 217 kişinin hastalandığını duyuruldu. Ancak virüs taşıyan kişilerin hangi illerde olduğu resmi makamlarca açıklanmıyor.

Yurt dışından getirilen binlerce kişi farklı illerdeki KYK yurtlarında karantinaya alınırken, son olarak Çankırı, Sivas, Kütahya, Artvin, Gümüşhane, Giresun, Yozgat, Van ve Çanakkale’deki bazı köyler de koronavirüs şüphesiyle karantinaya alındı.


'İstanbul’dan taşraya gidenler virüsü yaymaya başladı' ile ilgili etiketler İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu Koronavirüs Korona taşra
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.