Süleyman Soylu ile Yavaş'ın o karesi gündem olmuştu: '15 Temmuz'da terlik giyip oturanların...'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın sel felaketinde çekilen karesi gündemde büyük bir yer edinmişti. Ayağında sarı çizmeleri ile Mansur Yavaş'la aynı karede yer alan Soylu, felaket alanına giderek incelemelerde bulunmuştu. O karede Mansur Yavaş'ın takım elbiseli hali ise tepki çekmişti. Star gazetesi yazarı Esra Elönü, köşesinde bu olay için "Kriz anlarında çizmenin kimin ayağında olması gerektiğinin haykırışıydı" ifadelerini kullandı.

Ankara'da yaşanan sel felaketinin ardından 4 kişi hayatını kaybetmişti... Felakette en çok hafızalara kazınan fotoğraf ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ayağındaki çizmeler oldu. Ankara'ya gelerek afet bölgesinde incelemelerde bulunan Soylu, sarı çizmeleri giyerek sahaya indi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın Süleyman Soylu ile görüntülendiği karede, Yavaş'ın takım elbiseyle oturması da tepki çekmişti. 

Star gazetesi köşe yazarı Esra Elönü, o kareyi kaleme aldı. İşte Elönü'nün konuyla ilgili o satırları:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu denildiğinde iki sarı gelirdi aklımıza; biri sarı çizmeler, diğeri sarı torba. Son fotoğrafta lavaş ekmeğine sarılmış kuru dolma gibi oturup kalan başkanın karşısında siyah çamurlu çizmeleriyle oturuyor, ona sel felaketi ile ilgili saha bilgileri veriyordu.

O fotoğraf,

Kriz anlarında çizmenin kimin ayağında olması gerektiğinin haykırışıydı.

O fotoğrafla;

15 Temmuz'da terlik giyip oturanların, koltuk minderinde sırt eskitenlerin, çizmelere bakışlarındaki manasızlık; binlerce kelime tüketmeden bir deklanşörün aydınlatmasıyla yüzlerine sel suları gibi nasıl vuruldu gördünüz değil mi?

İlahi zamanlama sizin ajandalarınızdaki takvimleri nasıl perişan etti, anladınız değil mi?

Cehaletin bile paça sıyırarak yanlarından geçtiği bu kafa nasıl tek fotoğrafla çay kaşığına döndü.

Yavaş yavaş elinizdeki şehri aldığınız yere bırakınız. O koltuklar sizin cumhurbaşkanlığı hayali kurarak turşuluk bidonlara döndürdüğünüz görev yerlerinde ataletle eskiyor.

Sayın Soylu bir İçişleri Bakanı... Çizme eskitiyor koltuk değil. Omuzlarında sel felaketi yaşayanların gözyaşları da görev ahlakının imzasıdır.

Siz, ha hu hö diyerek eğilmeyen odun, bükülmeyen naylon egolarınıza çizme giydirmeyi denerseniz, o şaşkın bakışlar manalı bakışlara dönüşecek.

Bunu deneyin bence...

A bir de kaç giyiyorsunuz söyleyin bari çizmede bir numaranız olsun...

Aksi takdirde halk, bir numaranızın olmadığı gerçekliğiyle acı acı yüzleşmek zorunda kalacak...

Hadi Eyvallah.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ... 

Süleyman Soylu ile Yavaş'ın o karesi gündem olmuştu: '15 Temmuz'da terlik giyip oturanların...' ile ilgili etiketler Sel (Doğa olayı) Ankara Star gazetesi köşe yazarı Esra Elönü Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş çizme felaket
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.