Sular kesilince kombi çalışır mı? Su kesintisi kombiye zarar verir mi?

Sular kesilince kombi çalışır mı merak ediliyor. Kış aylarını yaşadığımız şu günlerde suların kesilmesi hem ısınmada hem de kombiyi çalıştırmada zorluklara neden olabiliyor. Peki, su kesintisi kombiye zarar verir mi?

Sular kesilince kombi çalışır mı, su kesintisi kombiye zarar verir mi sorularının yanıtı haberimizde. Aralık ayının soğuk günlerinde kombiyi çalıştıran vatandaşlar, su kesintilerinin kombiye zarar verip vermediğini araştırıyor.

SULAR KESİLİNCE KOMBİ ÇALIŞIR MI?

Kombi sular gittiğinde çalışmasına kaldığı yerden devam eder. Yalnızca ısıtma durumunda çalışmasını durdurmaz. Çünkü sular gitmesine rağmen tesisat içinde su bulunmaktadır. Fakat su kesintilerinde kombiler her zaman tesisat içinde bulunan su bitene kadar çalışır. İçindeki su bittikten sonra düşük su basınç hatası verir ve bu şekilde kullanılmaya devam edilir ise kombide kuru yanma sorunu oluşur.

Bu durumda dairede su olmadığı için kombiye su basılamaz. Böyle bir durumla karşılaştığınız zaman yapmanız gereken kombiyi kapatmak ve sular gelene kadar beklemektir.

Su kesintisi gibi durumlarda kombide hiç su bulunmuyor ise randıman alamayacağınız gibi farklı sorunlara neden olabileceğinden önerimiz kombinin kapatılması ve bu şekilde kullanılmamasıdır. Sular geldiğinde kombi tesisatına 1,5 bar kadar su basarsınız ve kullanmaya devam edersiniz.

Sular kesilince kombi çalışır mı? Su kesintisi kombiye zarar verir mi? ile ilgili etiketler kış kombi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.