Şükür duası nasıl okunur? Şükür duası Arapça ve Türkçe okunuşu

Allah’ın bize verdiği nimetler için ona şükretmek gerekir. Sağlıklı ve düşünebilen varlıklar olarak yaratılmış olduğumuz için Allah’a dua ederek şükür edebiliriz. Peki, şükür duası nasıl okunur? İşte, şükür duasının Arapça ve Türkçe okunuşu…

Allah’ın bizlere bahşettiği binlerce nimet, sağlık, huzur ve akıl için ona şükretmek isteriz. Allah’a şükür etmek sevap kazanmayı ve Allah’ın rızasını almayı sağlar. Kimi alimler okunmasının, kalbi ferahlattığını, zihni geliştirdiğini ve huzuru arttırdığını söylerler. Peki, şükür duası nasıl okunur? İşte cevabı…

ŞÜKÜR DUASI ARAPÇA OKUNUŞU

Allahümme inni es'elüke min hayri ma seeleke minhü nebiyyüke Muhammedün. Ve'neuzü bike min şerri meste'azeke minhü nebiyyüke Muhammedün. Ve ente'l müstean ve aleyke'l belağ ve la havle ve la kuvvete illa billah.

ŞÜKÜR DUASI TÜRKÇE OKUNUŞU

Allah'ım senin peygamberin Muhammed'in senden dilediklerini bende dilerim. Peygamberin sana sığındığı şerlerden bizler de sana sığınırız. Yardım ancak senden dilenir ve beklenir. İnsanı dünya ve ahiretin muradına eriştiren ancak sensin. Günahtan kaçmak için güç, ibadet edebilmek için kuvvet ancak Allah'ın yardımıyla kazanılır. (Tirmizi 89)

Şükür duası nasıl okunur? Şükür duası Arapça ve Türkçe okunuşu ile ilgili etiketler dua
GÜNÜN VİDEOSU

Fenerbahçeli oyunculardan derbi sonrası küfürlü sevinç!

Süper Lig'in 37. hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 mağlup ederek şampiyonluk umudunu son haftaya taşıdı. Dev derbinin ardından Sarı-Lacivertli oyuncular soyunma odasında küfürlü tezahüratlarla galibiyeti kutladılar.