Şükrü Özyıldız rol aldığı 'Kış Güneşi' dizisinin yapım şirketine açtığı alacak davasını kazandı

Şükrü Özyıldız, Aslı Enver'le birlikte başrolünde yer aldığı ve Efe karakterine hayat verdiği "Kış Güneşi" dizisinin yurtdışında yayın gelirinden payını alamadığını iddiasıyla yapım şirketi Endemol Medya'ya açtığı davayı kazandı. Yapım şirketi, Şükrü Özyıldız'a yasal faiziyle birlikte 4 bin 517 dolar ödeyecek.

Çoban Yıldızı, Nefes Nefese, Şeref Meselesi, Fatmagül'ün Suçu Ne, Masumlar Apartmanı, Benim Hala Umudum Var gibi yapımlardaki rolleriyle tanınan 34 yaşındaki oyuncu Şükrü Özyıldız, "Kış Güneşi" dizisinin yapım şirketi Endemol Medya ile davalık olmuştu. Mahkeme dava ile ilgili kararını verdi.

 Şükrü Özyıldız, "Kış Güneşi" adlı dizinin yurtdışında yayınlanan bölümlerinden pay alamadığı iddiasıyla Endemol Medya'ya açtığı alacak davasından 78 bin lira kazanmıştı. Özyıldız davanın ardından ödenecek tutarın hak edilen tutardan az olduğu iddiasıyla yapım şirketine ikinci kez dava açmıştı.

Şükrü Özyıldız rol aldığı 'Kış Güneşi' dizisinin yapım şirketine açtığı alacak davasını kazandı

Şükrü Özyıldız, yapım şirketinden dizinin yurtdışı gelirlerinden 40 bin dolar daha talep etmişti. Duruşma dosyasına ulaşan bilirkişi raporunda, Şükrü Özyıldız'ın oynadığı "Kış Güneşi" adlı dizinin 2019 ve 2020 yılları arasında yurtdışı satışlarından elde edilen gelirin 3 milyon 584 bin TL olduğu ve oyuncuya ödenmesi gereken tutarın 60 bin 808 TL olabileceği tespit edildi.

EN YÜKSEK FAİZ ORANI İLE BİRLİKTE ÖDENECEK

İstanbul 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya, taraf avukatları katıldı. Şükrü Özyıldız'ın avukatı davanın kabulünü talep ederken, davalı şirketin avukatı önceki beyanlarını tekrar ettiğini söyleyerek davanın reddini istedi. Davanın kabulüne karar veren mahkeme, 4 bin 517 doların en yüksek faiz oranı ile birlikte davalı şirketten alınarak, davacı Şükrü Özyıldız'a ödenmesine hükmetti. (DHA)

 

Şükrü Özyıldız rol aldığı 'Kış Güneşi' dizisinin yapım şirketine açtığı alacak davasını kazandı ile ilgili etiketler mahkeme dava Duruşma şükrü özyıldız Endemol Medya
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.