Sudan'da yapılan ankette ABD ve İngiltere Büyükelçilerine fark attı!

O ülke elbette Türkiye. Türkiye'nin Afrika'da kurduğu kardeşlik ve kazan-kazan ilişkileri meyvesini veriyor. Afrika'nın her yerinde olduğu gibi Sudan'da da Türkiye'ye duyulan güven, sevgi ve saygı farklı değil. Yapılan bir ankette, Türkiye Büyükelçisi, ABD'li ve İngiliz Büyükelçilere fark atarak Sudan'da 'Sudanlıların sorunlarıyla en ilgili diplomat' seçildi.

Samimi ve sıcak tavırlarıyla tanınan Türkiye'nin Sudan Büyükelçisi İrfan Neziroğlu,  WakeepAr'ın yaptığı yerel bir online ankette, İngiltere ve ABD Büyükelçilerini büyük farkla geride bırakarak 'Sudan halkının sorunlarıyla en ilgili diplomat' seçildi. 

Sudan'da yapılan ankette ABD ve İngiltere Büyükelçilerine fark attı!

 

Anket sonuçları ise şu şekilde: 

Bu yıl (2021) Sudan’da en aktif ve halkın sorunlarıyla en ilgili diplomat kimdir?

Türkiye Büyükelçisi % 52

İngiltere Büyükelçisi % 17.5

ABD Büyükelçisi % 30.5

 

Büyükelçi, kendi Twitter hesabından teşekkürlerini sundu:,

 

Sudan'da yapılan ankette ABD ve İngiltere Büyükelçilerine fark attı! ile ilgili etiketler Sudan Anket ABD İngiliz İngiltere irfan neziroğlu Büyükelçi en ilgili
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.