Sudan'da hükümet feshedildi, ülke genelinde OHAL ilan edildi! 'Evde kalın' çağrısı yapılıyor!

Sudan'da hükümet feshedildi, ülke genelinde olağanüstü hal ilan edildi. Seçimler planlandığı gibi 2023'te yapılacak. Sudanlı Profesyoneller Derneği ve Direniş Komitesi, halka sokağa çıkmamaları, yolları kapatmamaları, protesto yapmamaları ve darbeye karşı gelmemeleri için çağrıda bulundu.

Sudan'da 21 Eylül'deki başarısız darbe girişiminin ardından yeni bir kalkışma daha yaşandı.

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Burhan, Egemenlik Konseyi ve hükümeti feshederek olağanüstü hal ilan ettiğini açıkladı. Seçimler planlandığı gibi 2023'te yapılacak.

Askerlerin konutunu bastığı Başbakan Abdullah Hamduk, ev hapsine alındı. Kabinedeki 4 bakanın da tutuklandığı darbe sırasında halk sokağa inip protesto gösterileri başlatırken, ülkede internet ve telefon kesintileri yaşanıyor.

HALKA "EVDE KALIN" ÇAĞRISI

Sudanlı Profesyoneller Derneği ve Direniş Komitesi, halka sokağa çıkmamaları, yolları kapatmamaları, protesto yapmamaları ve darbeye karşı gelmemeleri için çağrıda bulundu.

İLK TEPKİ TÜRKİYE'DEN: DERİN ENDİŞEYLE KARŞILIYORUZ

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verild:

"Sudan'da 25 Ekim günü darbe teşebbüsünde bulunulduğu yönündeki haberleri derin endişeyle karşılıyoruz. Sudan'da tüm taraflarca Anayasal Bildiri kapsamındaki taahhütlere bağlı kalınması ve geçiş sürecinin sekteye uğratılmaması yönündeki güçlü beklentimizi vurguluyoruz."

Sudan'da hükümet feshedildi, ülke genelinde OHAL ilan edildi! 'Evde kalın' çağrısı yapılıyor! ile ilgili etiketler Sudan
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.