Sudan'da FETÖ operasyonu! MİT örgütün para kasasını Türkiye'ye getirdi...

FETÖ'nün para kasası Sudan'da MİT operasyonu ile Türkiye'ye getirildi... FETÖ'nün Çorum ili Mütevelli Heyeti içinde yer alan Çıkmaz geçtiğimiz 2016 yılı Ocak ayında İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan yurt dışına firar etmişti. Örgütün Çorum yapılanmasına yönelik soruşturma çerçevesinde aranan Çıkmaz, Eylül ayında Sudan polisi tarafından gözaltına alınmıştı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yurt dışında bulunan ve Türkiye'den kaçan mensupları için özel ekip oluşturan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), iş adamı Memduh Çıkmaz'ın Sudan'daki yerini iki ay önce saptadı.

Çıkmaz, MİT ile Sudan Ulusal İstihbarat ve Güvenlik Servisi'nin (NISS) ortak operasyonuyla bir süre önce, gizlendiği evinde gözaltına alınarak sorgulandı.

MİT'in özel ekibi, Çıkmaz'ı Sudan'da işlemlerinin tamamlanmasının hemen ardından sabah saatlerinde Türkiye'ye getirdi.

İşte Çıkmaz'ın Türkiye'ye geldikten sonraki ilk fotoğrafı...

memduh_cIAkmaz2

FETÖ'YE MİLYONLARCA DOLAR KAYNAK AKTARMIŞ

Memleketi Çorum'da petrol istasyonları ve tuğla fabrikası bulunan Çıkmaz, FETÖ'nün "para kasası" işlevi gören etkin isimlerinden biri olarak biliniyordu.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "yurt dışına kaçış" talimatının ardından Çıkmaz da Ocak 2016'da Sudan'a kaçmıştı.

Çıkmaz hakkında "Silahlı terör örgütü yöneticiliği"nden yakalama kararı bulunuyordu.

Güvenlik kaynakları, Çorum'daki iş adamlarından FETÖ için "öşür" adı altında haraç topladığı belirlenen Çıkmaz'ın Sudan üzerinden de FETÖ'ye milyonlarca dolar kaynak aktardığının tespit edildiğini bildirdi.

Çıkmaz’ın ailesi FETÖ'cü işadamının gözaltına alınmasının ardından uluslararası insan hakları grupları devreye sokarak Memduh Çıkmaz’ın iadesini engellemeye çalışmıştı...

ÇORUM YAPILANMASININ PARA KASASIYDI

Örgütün üst düzey yöneticisi ve esnaflardan sorumlu mütevelli heyeti üyesi olduğu belirtilen Memduh Çıkmaz'nin, FETÖ'nün sermayesini Çorum'da yöneten şahısların başında yer aldığı ve örgüte burs, yardım, himmet gibi adlar altında finans sağladığına dair bilgilere yer verilen iddianamede, esnaftan aldığı çek ve senet gibi kıymetli evrakları örgüt adına takasta kullandığı, para vermek istemeyenlere de ticari olarak zarar verilmesini sağladığı kaydedildi.

İddianamede, FETÖ/PDY bünyesinde faaliyet gösterdiği gerekçesiyle kapatılan Hitit Sanayici ve İşadamları Derneği'nin de yönetim kurulu üyesi olan Memduh Çıkmaz ile ilgili şu bilgilere yer verildi: "A.E. isimli şahsa FETÖ/PDY silahlı terör örgütünden ayrılması sonrasında geri dönerek tekrardan burs ve benzeri yardım vermesi hususunda ısrar ve baskılarda bulunduğu, kabul etmeyince A.E'ye Merzifon'daki iş yerleri ile ilgili olarak soruşturmalar açıldığı ve örgüte yakın bazı çalıştığı firmalar tarafından ticari mallarının çalındığı, bütün bunları şüpheli Memduh Çıkmaz'ın iş dünyasında ve devletin, adliye ve emniyetindeki ayrıca vergi dairelerindeki adamları eliyle organize edilerek gerçekleştirildiği, netice itibarıyla A.E'ye davalar açıldığı ve şahsın suçlamalardan beraat ettiği hususunun anlaşıldığı, müştekiler R.Ü. ve S.T'nin, şüphelinin evinde örgüt toplantıları tertip ederek, 'öşür' ve 'burs' adı altında örgüte paralar topladığını, kendilerinden ödeyemeyecekleri miktarda para talep edip karşılığında çek aldığını, zamanında ödeyemedikleri için batmalarına sebep olduğunu, örgütten ayrılmak istemeleri üzerine vergi denetçilerini üzerlerine gönderip cezalar kestirdiklerini, kazandıkları davaları üst mahkeme aşamasında kaybetmelerini sağlayarak yüklü miktarda ceza kestirmelerine sebep olduğunu beyan ettikleri anlaşılmıştır. Şüphelinin cemaat adı altında yapılanan FETÖ/PDY silahlı terör örgütü içerisindeki konumunun yükselmesine paralel olarak servetinin de arttığı belirlenmiştir." İddianamede müşteki olarak ifadesine yer verilen R.Ü, şüpheli Memduh Çıkmaz'ın örgüte eleman ve finans temin ettiğini belirterek, şunları kaydetti: "Kurban, burs, fitre, zekat gibi adlar altında himmet ve yardım alan ayrıca FETÖ/PDY terör örgütü adına öşür (vergi) adı altında yıllık belirlediği bir meblağı tahsil eden kişidir. Taahhüdünü yerine getiremeyen kişileri ticari olarak iflasa sürüklemesi, şahsi olarak itibarlarını sarsması, bütün bunları da cemaat adına yaptığını, cemaatin Çorum'daki kasalarından birisi olduğunu biliyorum." Müşteki S.T de Memduh Çıkmaz'ın örgüt adına esnaftan "öşür" adı altında yıllık belirlediği bir meblağı tahsil eden kişi olduğunu ve FETÖ'nün Çorum'daki kasalarından birisi olduğunu belirtti.

ÖRGÜTE EN FAZLA YARDIMI O YAPIYORDU

Şüpheli olarak ifade veren B.A. ise Memduh Çıkmaz'ın iş adamı olduğunu, akaryakıt istasyonları bulunduğunu dile getirerek, "Memduh Çıkmaz, esnaf mütevellidir. Örgüte Çorum'da en fazla para yardımı yapan şahıs olarak bilinirdi. Senelik 1-1.5 milyon lira maddi yardımda bulunduğunu söylediğini hatırlıyorum. Yani örgütün Çorum yapılanmasının ana finansörlerinden olduğunu öğrenmiştim." beyanında bulundu.

Müşteki A.E. de kendisine ait 3 bin metrekarelik bir mülkü, örgütün önde gelenlerinin baskı ve zorlamaya varan ısrarları sonrasında 1 milyon lira karşılığında FETÖ'nün kuruluşu olan Çorum Eğitim Hizmetleri AŞ'ye sattığını anlatarak, "Buranın ücretini 150 bin lira kesinti yaparak bir yıl içerisinde toplamış oldukları himmet paraları ile ödediler." ifadesini kullandı.

Hakkında yakalama kararı bulunan Memduh Çıkmaz, geçen yıl Ocak ayında Atatürk Havalimanı'ndan yurt dışına çıkmış ve daha sonra Sudan'da yaşadığı belirlenmişti.

Sudan'da FETÖ operasyonu! MİT örgütün para kasasını Türkiye'ye getirdi... ile ilgili etiketler Sudan FETÖ memduh çıkmaz mit operasyonu
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.