Sudan darbesi, ABD temsilcisi ülkeyi terk ettikten 1 saat sonra oldu!

Foreign Policy'nin bir haberine göre Sudan’da Orgeneral Abdulfettah el-Burhan’ın, Başbakan Abdullah Hamduk’un gözaltına alınması emrini vermek için ABD’nin Afrika Boynuzu Özel Temsilcisi Jeffrey Feltman’ın uçağının ülkeden ayrılmasının beklediği ortaya çıktı. Üstelik, darbeci askerler, darbeden 1 gün önce Feltman ile bir araya geldiler. ABD yönetimi, darbeden haberlerinin olmadığını açıklamıştı.

Sudan'daki darbeden de ABD kokuları gelmeye başladı.

FELTMAN'IN UÇAĞI KALKTIKTAN 1 SAAT SONRA DARBE OLDU

M5 Dergi'nin aktardığı, Foreign Policy'nin haberine göre; Sudan'da darbe yapan Orgeneral Burhan, 25 Ekim’de ABD’nin Afrika Boynuzu Özel Temsilcisi Jeffrey Feltman’ın uçağı kalktıktan 1 saat sonra Hamduk ve diğer üst düzey yetkililerin gözaltına alınması emrini verdi.

SUDANLI DARBECİLER, DARBEDEN BİR GÜN ÖNCE FELTMAN İLE BULUŞMUŞ

Sudanlı askeri liderler, 24 Ekim’de bir araya geldikleri Feltman’a Başbakan Hamduk‘un kabineyi değiştirmesini istediklerini açıkça söyledi. Feltman ise, Foreign Policy'nin iddiasına göre, aynı toplantıda, liderleri demokratik dönüşüme müdahale edilmemesi için uyardı.

ABD, HABERİMİZ YOK DEMİŞTİ

ABD yönetimi, askeri müdahale sonrası Sudan ordusunun böyle bir girişime kalkışacağı bilgisine sahip olmadıkları açıklaması yapmıştı.

 

 

 

Kaynak: M5 Dergi, Foreign Policy

Sudan darbesi, ABD temsilcisi ülkeyi terk ettikten 1 saat sonra oldu! ile ilgili etiketler Sudan ABD Darbe uçak Amerika feltman 1 saat
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.