Sudan, 6 ülkedeki büyükelçilerini geri çağırdı!

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdülfettah El Burhan, Sudan'ın aralarında ABD'nin de bulunduğu 6 ülkedeki büyükelçisinin görevden alındığını duyurdu.

Sudan’da geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleşen darbe girişiminin ardından geçiş hükümetindeki Başbakan Abdullah Hamduk ve aralarında en az 4 bakanın da bulunduğu diğer sivil hükümet yetkilileri gözaltına alınmış, Başbakan Hamduk, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdülfettah El Burhan’ın evinde alıkonulmuştu.

Daha sonra Başbakan Hamduk ve eşinin başkent Hartum’daki evlerine dönmesine izin verilmiş, Hamduk’un evinin sıkı güvenlik altında olduğunu ifade edilmişti.

BÜYÜKELÇİLERİN GERİ ÇEKİLDİĞİ ÜLKELER DİKKAT ÇEKİCİ

Burhan dün devlet televizyonuna yaptığı açıklamada ise, Sudan'ın ABD, Fransa, Katar, Çin, Belçika ve İsviçre'deki büyükelçilerinin görevden alındığını kaydetti. Ayrıca görevden alma kararının ardından İngiliz basınında yer alan haberlerde, Sudan'ın ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Fransa da dahil olmak üzere 12 ülkedeki büyükelçilerinin, geçtiğimiz pazartesi günü yaşanan askeri müdahaleyi reddettiğini ifade ettiğine dikkat çekildi.

 

Sudan, 6 ülkedeki büyükelçilerini geri çağırdı! ile ilgili etiketler Sudan Avrupa ABD Fransa büyükelçiler geri
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.