‘Suçu kadere yıkmayın, bilim ne diyorsa onu yapmak dini emirdir’

İlahiyatçı İmam Hatip Nihat Hatipoğlu, Kahramanmaraş merkezli büyük depremler için, “Bilim adamlarının, işin uzmanlarının sözü bizim için dini bir emir gibidir. Onları dinleyeceğiz, bundan sonraki süreçte onları dinlemek zorundayız. Geçmiş süreçte dinlemediğimiz için başımıza felaket gelmişse bunu kaderle ifade etmeyeceğiz, kader bu değil, kader akıllı düşünmektir, kader tedbir almaktır.” ifadelerini kullandı.

ATV Ana Haber’e katılan ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu binlerce vatandaşın vefat ettiği Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hatipoğlu, yönetmeliklere uymayan ve inşaatlarda usulsüzlük yapanlara yüklenerek şu ifadeleri kullandı: 

“Bilim adamlarının, işin uzmanlarının sözü bizim için dini bir emir gibidir. Onları dinleyeceğiz, bundan sonraki süreçte onları dinlemek zorundayız. Geçmiş süreçte dinlemediğimiz için başımıza felaket gelmişse bunu kaderle ifade etmeyeceğiz, kader bu değil, kader akıllı düşünmektir, kader tedbir almaktır. ‘Akıldan daha büyük tedbir yok’ diyor sevgili Peygamberimiz (sav). Hz. Peygamber devesini bağlamayıp mescide gelene ‘Deven nerede?’ diyor. ‘Allah’a emanet ettim’ diyor. ‘Bağladın mı onu?’ diyor. ‘Bağlamadım’ diyor, ‘git bağla sonra Allah’a emanet et’ diyor. Bizim kader anlayışımızda bu vardır yani. Tüm tedbirleri alacağız sonra bize rağmen bir hadise olursa yapacak birşey yok tabi. Bir yıllık binalar yıkılıyor demekki bir hile var hurda var orada.”

‘Suçu kadere yıkmayın, bilim ne diyorsa onu yapmak dini emirdir’ ile ilgili etiketler deprem Nihat Hatipoğlu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.