Şubat'ta yapılacak doğal gaz desteğinden kimler faydalanabilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanacak doğal gaz desteği ile 4 miiyon haneye yardımcı olunması hedeflenirken, başvurular e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na gidilerek yapılabiliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağladığı destek 6 aylık kış dönemini kapsarken, ödemeler iki eşit taksit ile yapılacak.

Taksit dönemleri Mart ve Ekim ayları olarak belirlenirken, ödeme, hak sahibi kişinin PTT Kartı’na yatırılacak. Kişi faturasını götürerek PTT’de bulunan hakkı ile ödemesini geri almış olacak.

KİMLER FAYDALANABİLİYOR?

Sosyal yardımlarda gelir şartı incelenirken kömür yardımında hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden (1,417 lira) az olup olmadığına bakılıyor. Yani hanede 4 kişi varsa ve haneye giren para 5 bin 670 liranın altındaysa, kömür yardımı sağlanıyor. Doğal gaz için ise bu şartın geçerli olup olmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre, hava koşulları ile uyuşacak şekilde hane başına ödeme gerçekleştirilecek. Örneğin Erzurum’da ısınma ihtiyacı ile Akdeniz'deki ısınma ihtiyacı aynı olmadığından hane başına 450 lira ile 1,150 lira arası destek yapılacak.

Sağlanacak toplam desteğin 3 milyar lira dolaylarında olması öngörülüyor.

Şubat'ta yapılacak doğal gaz desteğinden kimler faydalanabilecek? ile ilgili etiketler doğal gaz Sosyal destek