Su içerken okunacak dua

Her anımızda dua etmek ve Allah'a şükretmek yapılacak en güzel ibadetlerden biridir. Kana kana su içerken de Allah'a verdiği nimetlerden dolayı şükretmeli ve dua okumalıyız. İşte, su içerken okunacak dua...

Suyu Besmele ile üç nefeste içmeli, her nefeste ağzını bardaktan çekmelidir. Peygamber efendimiz de böyle yaparlardı. Birinci nefeste Rabb’ine, verdiği nimet sebebiyle şükretmeli, ikinci nefeste, kendisine ortak olmaması için Allahü teâlâya şeytandan sığınmalı, üçüncü nefeste içtiği suyun şifâ olması için Allahü teâlâya niyazda bulunmalıdır.
Her nefesin sonunda da Allahü teâlâya hamdederse “Elhamdülillah” derse içtiği su, diğer su içmesine kadar karnında tesbîh eder. Hadîs-i şerîfte “Günahı çok olan, çok su dağıtsın” buyurulmuştur.

Peygamberimiz buyurdu ki “Su içeceğiniz vakit, ayakta içmeyiniz! Vücudunuza zararlıdır. Yalnız abdestten artan su ve zemzem-i şerif ayakta içilir.”

SU İÇERKEN OKUNACAK DUANIN OKUNUŞU

Su içerken okunacak duanın okunuşu, “Elhamdü li’llahi’llezî sekana azben füraten bi rahmetihî, ve lem yec’altıü milhan ücacen bi zünûbina.” Şeklindedir ve su içtikten sonra okunacak dua ise,” El hamdü lillahilleziy at’ameniy fe eşbaaniy ve sekaniy fe ervaniy.”

SU İÇERKEN OKUNACAK DUANIN FAZİLETİ

Su içerken okunacak duanın fazileti, “Şefkat ve merhametiyle bize tatlı ve lezzetli su içiren, günahlarımız yüzünden suyumuzu acılaştırıp tuzlu kılmayan Rabbimize hamdolsun.” Şeklindedir. Ayrıca su içtikten sonra okunacak duanın fazileti de “Beni it’am edip doyuran,içirip kandıran Yüce Allah hamd ederim” şeklindedir.

Su içerken okunacak dua ile ilgili etiketler dua
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.