Su-57'lerin ilk müşterisi belli oldu

Rusya'nın ürettiği Su-57 savaş uçağının ilk müşterisi belli oldu. Cezayir Hava Kuvvetleri Rusya ile 2 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladıklarını duyurdu. Cezayir'in ilk etapta Rusya'dan 14 adet uçak alacağı belirtildi. Su-57 uçakları, Türkiye ile ABD arasındaki F-35 krizi sırasında gündeme gelmişti. Türkiye'nin Su-35 veya Su-57 uçaklarından alacağı iddia edilmişti.

Cezayir Savunma Bakanlığı, Rusya Savunma Bakanlığı ile yapılan görüşmeler çerçevesinde yaklaşık 2 milyar dolar değerinde yeni nesil Su-57 savaş uçağı satın alınması konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.

ABD'li Military Watch dergisine atıfta bulunan Polit Russia haber ajansı, "Bu anlaşma, Cezayir'i Temmuz 2019'da seri üretime geçen yeni nesil Su-57 savaş uçağının ilk yabancı müşterisi yapıyor" ifadelerini kullandı.

Rus basını, Su-57 satışı ile Cezayir'in Afrika kıtasındaki en iyi hava kuvvetlerinden birine sahip olabileceğine dikkat çekti.

 

 

Su-57'lerin ilk müşterisi belli oldu ile ilgili etiketler Su-57 Rusya Cezayir uçak
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.