Starbucks'ın Orta Doğu ve Kuzey Afrika mağazalarında işten çıkarmalar başlıyor

Starbucks'ın Orta Doğu'daki işletmecisi Alshaya Group Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da çalışan sayısını azaltma kararı aldı. Alınan kararın Starbucks'a dünya genelinde yapılan boykotun etkisinden kaynaklandığı belirtiliyor.

Kuveyt merkezli Alshaya Group, bölgedeki Starbucks mağazalarında çalışan sayısında kısmi bir azaltmaya gideceğini duyurdu.

Açıklamada, son 6 ayda ticaret koşullarının zorlaşmasından bahsedildi. Alshaya Group, bu durumun Starbucks Orta Doğu ve Kuzey Afrika mağazalarında çalışan sayısını azaltma kararına yol açtığına dikkat çekti. Alshaya Group tarafından yapılan açıklamada, "Son 6 ayda sürekli olarak zorlaşan ticaret koşullarının bir sonucu olarak, Starbucks Orta Doğu ve Kuzey Afrika mağazalarımızdaki çalışan sayısını azaltmak için üzücü ve çok zor bir karar aldık" denildi. 

19 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR 

Grubun 25 yılı aşkın süredir bölgede Starbucks'ın lisanslı ortağı olduğu belirtilen açıklamada, işten çıkarılan çalışanlar ve ailelerine ihtiyaç duydukları desteğin verileceği belirtildi. Seattle merkezli kahve zinciri Starbucks'ın 11 Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkesinde 1900'den fazla mağazası bulunuyor ve 19 bini aşkın kişi istihdam ediliyor.

BOYKOTLAR BİLANÇOLARA YANSIDI

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına destek açıklaması yapan firmalar dünya çapında boykot edilmişti. ABD'li kahve zinciri Starbucks da McDonald's, Pizza Hut, KFC, Domino's, Unilever ve Nestle gibi şirketlerle protesto ve boykot kampanyalarıyla karşı karşıya kalan Batılı markalar arasında yer almıştı.

İŞÇİ SENDİKASI 'FİLİSTİN İLE DAYANIŞMA' DEMİŞTİ 

Starbucks'ın işçi sendikasının X sosyal medya platformunda, "Filistin ile Dayanışma!" paylaşımında bulunmasının ardından sendikayı dava etme kararı tartışmalara neden olmuştu. Orta Doğu'daki çatışmalar boykotların hedefindeki şirketlerin bilançolarına yansımaya başlarken, Starbucks'ın geliri geçen yılın son 3 ayında artmasına rağmen piyasa beklentilerinin altında kalmıştı. Starbucks yöneticileri, şirketin bilançosunun açıklanmasının ardından düzenledikleri toplantıda, Gazze'deki savaşın bölgedeki mağazalarında müşteri trafiği ve satışlar üzerinde önemli etkisinin olduğunu belirtmişti.

Starbucks'ın Orta Doğu ve Kuzey Afrika mağazalarında işten çıkarmalar başlıyor ile ilgili etiketler Starbucks
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.