St. Petersburg teröristi saldırıdan önce Türkiye'ye geldi iddiası

Rusya’nın St. Petersburg kentinin metrosundaki intihar saldırısının şüphelisi Ekbercan Celilov’un İslam'la ilgilenmeye başlamasının ardından bir dönem Türkiye’ye gittiği belirtildi.

Reuters, St. Petersburg metrosunda 3 Nisan’da düzenlenen intihar saldırısının baş şüphelisi olan Celilov’la aynı restoranda çalışan bir eski mesai arkadaşlarıyla konuştu.

İsminin belirtilmesini istemeyen bu kişilerden biri, Reuters’a, Celilov’un 2014’te camiye gitmeye, Kur'an okumaya ve sakalını uzatmaya başladığını anlattı. Fakat kaynak, Celilov’da radikalleşme belirtileri görmediğini söyledi.

frlkfrreg

Aynı kaynak, 2015’te ise restorandaki diğer aşçılardan Celilov’un Türkiye’ye gideceğini öğrendiğini belirtti.

Türkiye’ye gideceğini Celilov’un kendisinden duyduğunu söyleyen bir diğer kaynağın anlattığına göreyse, Celilov’un Kasım 2015’te Antalya’da yaşayan amcasının yanında gittiğini anlattı.

Öte yandan her iki kaynak da Celilov’un Türkiye’den Suriye’ye geçmeye çalışıp çalışmadığını bilmediklerini söylediler.

ewlknfwfwe

Daha önce Rus basınında alıntılanan bir kaynak, Celilov’un Türkiye-Suriye sınırında gözaltına alınıp sınırdışı edilerek Rusya’ya gönderdiğini söylemişti.

St. Petersburg metrosunun iki istasyonu arasında düzenlenen ihtihar saldırısında 14 kişi ölmüş, onlarca kişiyse yaralanmıştı. Metronun aynı hattı üzerindeki bir diğer istasyona yine Celilov’un yerleştirdiği belirlenen ikinci bombaysa patlamadan etkisiz hale getirilmişti.

St. Petersburg teröristi saldırıdan önce Türkiye'ye geldi iddiası ile ilgili etiketler Saldırı DEAŞ st. petersburg
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.