St. Petersburg metrosundaki patlamada dikkat çeken Putin detayı!

Rusya'nın St. Petersburg kentindeki metroda meydana gelen patlama sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de şehirde olması dikkat çekti.

Rusya'nın St. Petersburg kentindeki metroda patlama meydana geldi. Patlamada en az 10 kişi öldü, 50 kişi de yaralandı. Saldırının ardından ilginç detaylar da ortaya çıktı.

PUTİN DE ŞEHİRDEYMİŞ

Patlama sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de şehirde olması ise dikkat çekti. Bu gelişmenin ardından akıllara saldırının 'Putin'e bir mesaj mı?' soruları geldi. Bu soruları ise Rusya'nın dış politikası destekler nitelikte.

DEAŞ TEHDİT EDİYORDU

Hatırlanacağı üzere Rusya uzun süredir Suriye'nin kuzeyinde DEAŞ'a karşı operasyonlar yürütüyordu. Bölgede YPG'ye de destek veren Rusya, DEAŞ tarafından sık sık tehdit ediliyordu. Bu saldırının ardından da en büyük olağan şüpheli DEAŞ olarak karşımıza çıkıyor.

UKRAYNA İDDİALARI DA VAR

Öte yandan Rusya, Kırım'ı işgal etmesinin ardından Ukrayna ile de sorunlar yaşıyordu. Bazı çevreler saldırının altında Ukrayna'nın da olabileceğini iddia etseler de bu DEAŞ'a göre daha zayıf bir ihtimal.

St. Petersburg metrosundaki patlamada dikkat çeken Putin detayı! ile ilgili etiketler metro Rusya patlama Putin st. petersburg
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.