St. Petersburg Başkonsolosu Mehmet Ferhan Yorulmaz koronavirüse yenik düştü!

Türkiye'nin St. Petersburg Başkonsolosu Mehmet Ferhan Yorulmaz koronavirüse yenik düşerek hayatını kaybetti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu diplomasi dünyasını yasa boğan ölüm haberini sosyal medya hesabı üzerinden duyurarak taziye mesajını iletti.

15 Temmuz 2020'de Türkiye St. Petersburg Başkonsolosu olarak göreve başlayan Mehmet Ferhan Yorulmaz, bir süredir yoğun bakımda koronavirüs tedavisi görüyordu. 

Superhaber'in elde ettiği bilgilere göre Sn Petersburg Başkonsolosu Mehmet Ferhan Yorulmaz tedavi gördüğü St. Petersburg'da koronavirüse yenik düşerek hayatını kaybetti.

CENAZESİ TÜRKİYE'YE GETİRİLECEK

Cenazesinin Türkiye'ye getirileceği öğrenildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Rusya'nın St. Petersburg kentindeki başkonsolosu Mehmet Ferhan Yorulmaz'ın hayatını kaybettiğini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Twitter hesabından  yaptığı açıklamada "Değerli mesai arkadaşımız St. Petersburg Başkonsolosu Mehmet Ferhan Yorulmaz'ı bugün maalesef kaybettik. Merhum Başkonsolosumuza Allah'tan rahmet, ailesine ve camiamıza başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun." ifadelerine yer verdi..

ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE İFTAR YAPMIŞTI

Twitter üzerinden çalışma arkadaşlarının üzüntülerini ve sevgilerini tek tek belirttiği Yorulmaz diplomasi dünyasının başarılı ve sevilen başkonsoloslarındandı. Güler yüzü ve hoş sohbetiyle bilinen Yorulmaz, göreve başlar başlamaz bölgedeki çalışanlarla tanışma toplantısı düzenlediği ve Ramazan ayında Moskoca Eğitim Müşaviri'nin de katılımıyla öğrencilerle birlikte iftar yaptığı biliniyor.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN PEK ÇOK PROJEYE İMZA ATTI

Tüm öğrencilere kendisine direkt ulaşılması için özel telefon numarasını ve mail adresini veren Yorulmaz işindeki başarısıyla devamlı olarak gündeme gelen bir isimdi. St. Petersburg Türk diasporasının birlik ve beraberliği için birçok projeye imza atan Yorulmaz'ın vefatı diplomasi dünyasını yasa boğdu. 

 

St. Petersburg Başkonsolosu Mehmet Ferhan Yorulmaz koronavirüse yenik düştü!

 

BAŞKONSOLOS MEHMET FERHAN YORULMAZ KİMDİR?

Mehmet Ferhan Yorulmaz 15 Ekim 2020'de Türkiye Cumhuriyeti St. Petersburg Başkonsolosu olarak göreve başladı. 

Yeni Bir Yüzyılın Eşiğinde Türkiye Ve Türk Cumhuriyetleri kitabının yazarıdır.Ferhan Yorulmaz kitapları;Vadi Yayınlarıaracılığıyla kitapseverlerle buluşmuştur.

Ferhan Yorulmaz tarafından yazılan son kitap"Yeni Bir Yüzyılın Eşiğinde Türkiye Ve Türk Cumhuriyetleri", Vadi Yayınları tarafından okurların beğenisine sunulmuştur.

St. Petersburg Başkonsolosu Mehmet Ferhan Yorulmaz koronavirüse yenik düştü! ile ilgili etiketler başkonsolos