SSGEOS nedir, nasıl ortaya çıktı, güvenilir mi?

Uzmanlar, astroloji ve astronominin depremlerle bir bağlantısı olmadığını defalarca dile getirmiş olsa da sosyal medyada deprem tahminleriyle gündeme gelen SSGEOS, Türkiye hakkında yeni bir iddiada bulundu. Bu iddiaların ardından 'SSGEOS nedir?' veya 'SSGEOS nasıl çalışır?' gibi sorular arama motorlarında araştırılıyor. Peki, SSGEOS ne, nasıl ortaya çıktı, güvenilir mi? İşte detaylar...

Uzmanlar, astroloji ve astronominin depremlerle bağlantısının olmadığını sürekli vurgulasa da, sosyal medyada deprem tahminleriyle dikkat çeken SSGEOS, Türkiye hakkında yeni bir iddiada bulundu. Bu iddiaların ardından, "SSGEOS nedir?" veya "SSGEOS nasıl çalışır?" gibi sorular arama motorlarında yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Peki, SSGEOS nedir, nasıl ortaya çıktı ve ne kadar güvenilir? İşte ayrıntılar...

SSGEOS nedir, nasıl ortaya çıktı, güvenilir mi?

SSGEOS NASIL ORTAYA ÇIKTI?

SSGEOS'un tam olarak ne zaman ortaya çıktığına dair kesin bir bilgi yok. Fakat, internette son zamanlarda ün kazanmaya başladığı ve deprem tahminleriyle gündeme geldiği biliniyor.

SSGEOS NEDİR?

SSGEOS, gezegenlerin ve gök cisimlerinin yer çekimi kuvvetlerinin Dünya'nın kabuğunda gerilimler oluşturabileceği ve bu gerilimlerin depremlere neden olabileceği varsayımına dayanmaktadır. Bu prensibe dayanarak, güneş sistemi içerisindeki gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin birbirlerine göre konumlarını ve hareketlerini inceleyerek yeryüzünde deprem ve diğer jeolojik olayların olasılığını tahmin etmeye çalışır.

SSGEOS GÜVENİLİR Mİ?

SSGEOS'un tahminlerinin ne kadar güvenilir olduğu konusunda bilimsel bir fikir birliği yok. Bazı uzmanlar, SSGEOS'un yönteminin bilimsel temellere dayanmadığını ve depremleri tahmin etmede yeterince güvenilir olmadığını savunuyor.

Diğer yandan, SSGEOS'un geçmişte bazı depremleri doğru tahmin ettiği iddiaları da mevcut. Fakat, bu iddialar da kesin bir kanıta dayanmıyor ve doğrulama ihtiyacı duyuyor.

Sonuç olarak, SSGEOS'un deprem tahminlerinin ne kadar güvenilir olduğu tartışılır.

SSGEOS nedir, nasıl ortaya çıktı, güvenilir mi? ile ilgili etiketler Dünya deprem
GÜNÜN VİDEOSU

TUSAŞ Mühendisi: Hainlere inat daha fazla çalışacağız daha fazla üreteceğiz

Ankara’nın Kazan ilçesinde bulunan TUSAŞ tesislerine vardiya değişimi sırasında düzenlenen terör saldırısı sonrası tahliye edilen mühendislerden birinin sözleri tüyleri diken diken etti. Mühendis "Hainlere inat daha çok çalışacağız daha fazla üreteceğiz!" dedi.