SSB'den sürü İHA yarışması

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın Sürü İHA Teknoloji Geliştirme ve Gösterim Projesi kapsamında mikro ölçekli firmalar ve KOBİ’lerin katılımıyla düzenlediği yarışmanın ilk aşaması tamamlandı.

Sabit Kanat Sürü İHA Açık Ortamda Hedef Tespit ve İmha Görevi-Önceden Programlı Kol Uçuşu kapsamlı Faz-1 Aşama-1 yarışmasına 26 firma başvurdu.

Gerekli yeterlilikleri karşılayan firmalara teknoloji geliştirme maliyeti karşılanarak destek sağlandı. Kalecik İHA Test Merkezinde gerçekleştirilen uçuşlu testlere çok sayıda firma katılarak yeteneklerini sergiledi.

BAŞARILI OLAN FİRMALAR İKİNCİ AŞAMAYA GEÇECEK

Faz-1 Aşama-1 uçuşlu testlerini başarıyla tamamlayan firmalar, Aşama-2 Gözetleme ve Görev Devri ile proje kapsamındaki geliştirme ve üretim faaliyetlerine devam edecek.

SSB'den sürü İHA yarışması

Faz-1’in üç ve dördüncü aşamaları “Yakın Mesafede Keşif, Hedef Tespit ve İmha” ile “Taşıyıcı Platformdan Bırakılarak Uzak Mesafede Keşif, Hedef Tespit ve İmha”dan oluşacak.

SSB'den sürü İHA yarışması ile ilgili etiketler İHA Savunma Sanayii Başkanlığı Yarışma

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.