Sri Lanka'da denize sürüklenen filler bakın nasıl kurtarıldı! / VİDEO

Sri Lanka donanması denizin ortasındaki iki fili kurtardı.

Sri Lanka donanması denizin ortasındaki iki fili kurtardı. Kıyıdan yaklaşık bir kilometre uzakta bulunan filler, dalış ekipleri tarafından zarar görmeden denizden çıkarıldı. Hortumlarını zorlukla suyun üzerinde tutmayı başarabilen filler, halatlarla gemiye çıkarılarak boğulmaktan kurtarıldı.

Yaklaşık 8 deniz mili açığa sürüklenen talihsiz fil, Acil Müdahale Mangası tarafından günlük rutin kontroller sırasında fark edildi. Kurtarma çalışmalarına file zarar verilmemesi açısından Department of Wildlife (Vahşi Hayat Departmanı) görevlileri de katıldı. Halatlarla sarılan fil daha sonra kıyıya çekilerek kendi yaşam alanı olan Pulmodai şehrinin Yan Oya bölgesine götürüldü. Sri Lanka filleri, 1986 yılından bu yana nesli tükenme tehlikesi altında olan türler arasında bulunuyor.

Sri Lanka'da denize sürüklenen filler bakın nasıl kurtarıldı! / VİDEO ile ilgili etiketler Sri Lanka fil Deniz donanma kurtarıldı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.