Sputnik yöneticisi Margarita Simonyan'dan yardım isteyen Kazakistan'a 4 şart!

Kazakistan'da ülke geneline yayılan protestolarla sokaklar karıştı. Durumu kontrol altına almakta zorlanan Kazakistan, Rusya'dan yardım talep etti. Rus propaganda medya kuruluşları Sputnik ve Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan ise, yardım için kabul edilmesi gereken şartları sıraladı. Simonyan'ın sıraladığı şartlar 'küçük işgal' olarak nitelendirildi.

Kazakistan'da akaryakıta yapılan zam sonrası ülke karıştı. Hükümeti deviren, kamu binalarını basarak ateşe veren göstericiler, birçok şehri yağmaladı.

Hükümetin istifasının ardından olayların yatışmamasıyla OHAL ilan edilen ülkede, çok sayıda gösterici gözaltına alınırken şimdiye kadar 8 güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi.

Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ülkedeki mevcut durum nedeniyle üyesi oldukları Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü liderlerinden yardım istediğini açıkladı.

Eski Sovyet ülkesi olan Kazakistan, Rusya'dan da gösterileri bastırmak için askeri yardım talep etti. Rusya yardım çağrısı sonrası ülkeye askeri sevkıyat gerçekleştirdi.

MARGARİTA SİMONYAN'DAN SKANDAL İSTEKLER

Rusya'nın en büyük medya ağı Russia Today (RT) ve Sputnik Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Rusya'nın Kazakistan hükümetine yardım etmesi için bazı şartlar sıraladı.

"Kazakistan'a tabii ki yardım edebiliriz ancak bazı koşullar olmak zorunda" diyen Simonyan'a göre Rusya'nın Kazakistan hükümetine yardım etmesi için gerekli şartlar şöyle:

Kırım'ın Rusya'nın toprağı olduğunu kabul

Rusça'nın Kazakistan'ın 2. dili olarak kalması

Kril harflerine dönüş

Rus okullarına serbestlik

"KARS VE AĞRI DAĞI'NIN RUSYA'YA GERİ DÖNMESİNİ İSTİYORUM" DEMİŞTİ!

Margarita Simonyan daha önce de Rusya'da yayınlanan bir televizyon programında Türkiye'nin toprak bütünlüğünü hedef alan küstah sözler sarf etmişti. Simonya, “Kars ve Ağrı Dağı’nın Rusya’ya geri dönmesini istiyorum…” sözleriyle haddini aşan sözlere imza atmıştı.

Sputnik yöneticisi Margarita Simonyan'dan yardım isteyen Kazakistan'a 4 şart! ile ilgili etiketler Kazakistan Akaryakıt zam protesto Margarita Simonyan