Sputnik V aşısı için acil kullanım onayı çıktı

Sağlık Bakanı Koca'dan Türkiye'de kullanılacak Sputnik V adlı koronavirüs aşısıyla ilgili önemli bir açıklama geldi. Bakan Koca, "Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu yaptığı inceleme ve değerlendirme sonunda Sputnik V aşısının acil kullanımına onay vermiştir" dedi.

Koronavirüse karşı aşılama çalışmaları sürerken Türkiye'de bir aşının daha kullanımı için onay çıktı. Rusya'nın Sputnik V aşısı için acil kullanım onayı verildi. Kararı Tiwtter hesabından açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz yaptığı inceleme ve değerlendirmeler sonunda Sputnik V aşısının acil kullanımına onay vermiştir. İki ülke için hayırlı olmasını dilerim. Böylece üçüncü aşı olarak Sputnik V aşısı da ülkemizde kullanıma girecek."

 ​Koca'nın açıklamasının ardından söz konusu gelişme Sputnik V'nin resmi sosyal medya hesabında da "Türkiye, Sputnik V'ye izin veren dünyanın 63. ülkesi oldu" notuyla duyuruldu.

Sputnik V aşısı için acil kullanım onayı çıktı ile ilgili etiketler Fahrettin Koca Sputnik V aşı korona aşısı onay acil kullanım onayı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.