Spora gitti 45 kişiye korona bulaştırdı

Koronavirüse yakalanan kişilerin sosyal hayattan kendilerini izole etmemeleri korkunç sonuçlar doğurabiliyor. Bunun son örneği Trabzon'da yaşandı. Rahatsızlandığı halde karantinaya girmek yerine spor salonuna giden bir kişi tam 45 üyeye virüsü bulaştırdı. Bu gelişmenin ardından temaslılarla birlikte 93 kişi karantinaya alındı.

Koronavirüs risk haritasında "çok yüksek riskli" iller arasında bulunan Trabzon’da filyasyon ekipleri, hasta ve temaslılarını tespit etmek için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. 

93 KİŞİ İZOLE EDİLDİ, 45'İNİN TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Ancak, hastaların izolasyon koşullarına uymaması filyasyon ekiplerinin iş yükünü artırıyor.

Son olarak Trabzon'un bir ilçesinde virüs nedeniyle rahatsızlanan bir kişinin izole olmak yerine spor yapmaya gitmesi sonucunda birçok kişi hastalığı kaptı.

Filyasyon ekipleri bu kişinin temas ettiği kişileri tespit etmek için yoğun bir çaba harcadı.

Çalışmalar sonucunda 93 kişi temaslo olduğu için izolasyona alındı. Bu kişilerden 45'inin PCR testi ise pozitif çıktı.

Spora gitti 45 kişiye korona bulaştırdı

SPOR SALONUNUN FAALİYETİ ASKIYA ALINDI

İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Trabzon genelinde vaka sayılarının azalması noktasında tüm birimlerin yoğun çalışma içerisinde olduğunu söyledi.

Usta, koronavirüs vakalarının sayısının düşürülmesi noktasında en önemli çalışmanın temaslı kişilerin bulunması olduğunun altını çizerek bu noktada ekiplerin gece gündüz demeden özverili bir şekilde gayret gösterdiğini ifade etti.

Spora gitti 45 kişiye korona bulaştırdı - Resim : 2

Olayın yaşandığı spor salonunda ekiplerin söz konusu hastayla irtibata geçip geçmişte temaslı olduğu kişilere ulaşmaya başladığını belirten Usta şu bilgileri verdi:

"Kişinin, spor salonunda bulunduğu saatler içerisindeki spor hocaları ve diğer müdavimler ile temaslı olduğunu belirledik. Bunlar içerisinden de PCR testi pozitif olanlar olunca spor salonunun faaliyeti İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca aynı gün durdurulmuştur. Tüm salon müdavimleri aranarak yakın temaslılarının hepsi karantinaya alınmıştır. Bu filyasyon işlemi sonucunda tüm temas ağı içerisindeki 45 kişinin PCR testi pozitif olarak tespit edilmiş, 93 kişi de izolasyon altına alınmıştır."

Filyasyon ekiplerinin testi pozitif çıkan bir kişiden yola çıkarak, tüm temaslılara ulaşmayı amaç edindiğini vurgulayan Usta, vatandaşların ekiplere doğru bilgi vermesi gerektiği uyarısında bulundu.

Spora gitti 45 kişiye korona bulaştırdı ile ilgili etiketler Trabzon Karantina spor salonu izolasyon filyasyon PCR testi
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.