SPK’dan tedbir kararları peş peşe geldi! Gözler Borsa İstanbul’da

Borsayı beş gün aradan sonra yeniden işleme açan SPK, depremin finansal etkilerini gidermek adına yeni kararlar aldı. SPK, deprem bölgelerindeki işletmelere ilişkin de birtakım kararlar açıkladı.

Yaşanan Kahramanmaraş depreminin ardından 11 ili etkileyen deprem felaketi, Borsa İstanbul’da da olumsuz etkilere neden olmuştu. Bu nedenle borsayı kapatma kararı alan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), bir süre işlemleri durdurdu. Beş gün kapalı kalan Borsa İstanbul, geçtiğimiz günlerde yeniden işleme açıldı. İşleme yükselişle başlayan Borsa İstanbul’u rahatlatacak kararlar ise peş peşe alındı.

SPK, depremin finansal piyasalar üzerindeki etkilerinin asgariye indirilmesi için birtakım tedbir kararları alarak Borsa İstanbul’u yeniden işleme açmıştı. Bu nedenle yükselişe geçen BIST 100, kaybını kısa sürede telafi etmişti. Tedbir kararlarını almaya devam eden SPK, bugün yeni kararlarını duyurdu. Borçlanmaları onaylayan SPK, aynı zamanda depremden etkilenen şirketler için de yeni kararlar verdi.

SPK, BORÇLANMA ARACI BAŞVURULARINI ONAYLADI

SPK’dan tedbir kararları peş peşe geldi! Gözler Borsa İstanbul’da

SPK haftalık bültenini yayınladı. Halk Yatırım Menkul Değerler AŞ’nin 1 milyar 250 milyon lira, Volkswagen Doğuş Finansman AŞ’nin 600 milyon lira, Tam Finans Faktoring AŞ’nin 306 milyon 500 bin lira, Oyak Yatırım Menkul Değerler AŞ’nin 3 milyar 800 milyon lira borçlanma aracı başvurusunu değerlendirme sürecini tamamlayan SPK, onayı verdi. ATR Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik AŞ'nin ‘Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetimle Yetkili Kuruluşlar Listesi’ne alınma talebini değerlendiren SPK, bu talebe de onay verdiğini ilan etti. Birtakım idari para cezalarına da imza atan SPK, aynı zamanda, yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen 16 internet sitesi için de hukuki süreci başlattı.

SPK, DEPREM BÖLGELERİNE ÖZEL KARARLAR ALDI

Merkezi Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’da bulunan ve sermaye piyasası mevzuatına tabi işletmelerin henüz bildirimi yapılmamış finansal raporlarının bildirim tarihiyle ilgili bir karar alan SPK, 2023 yılının ilk çeyreğine ilişkin raporların nihai bilanço açıklama tarihine kadar yapabilmesine olanak tanınacağını duyurdu. Aynı şekilde 2022 yılına ait bilançoları açıklama tarihlerini bu şirketler için 1 ay erteleyen SPK, yatırım fonlarına başvurular için ise bu işletmelerin başvuru tarihini 30 Nisan 2023 tarihine kadar uzattı.

SPK’dan tedbir kararları peş peşe geldi! Gözler Borsa İstanbul’da ile ilgili etiketler SPK borç Borsa İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.