SPK Başkanlığına Taşkesenlioğlu atandı!

SPK Başkanlığı görevine Halk Bankasının eski Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu atandı. Atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Dr. Vahdettin Ertaş'ın ayrılmasından sonra boş bulunan SPK Başkanlığı görevine Ali Fuat Taşkesenlioğlu atandı.

Söz konusu atama 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 119'uncu maddesine göre Bakanlar Kurulunca kararlaştırıldı.

Hatırlanacağı üzere, ocak ayı başında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş çalışanlara gönderdiği bir veda mesajıyla görevinden ayrıldığını açıklamıştı.

SPK'nın internet sitesinde güncellenen organizasyon şemasında SPK Başkanı pozisyonu bir süredir boştu.

ALİ FUAT TAŞKESENLİOĞLU KİMDİR?

Ali Fuat Taşkesenlioğlu, 1964 yılında Erzurum'da doğdu. Atatürk Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü mezunu olan Ali Fuat Taşkesenlioğlu, iş hayatına 1988 yılında Yenidoğan Yayın Dağıtım Şirketi'nde başladı.

1988-1996 yılları arasında Faisal Finans Kurumu A.Ş.'de Baş Uzman olarak görev yaptıktan sonra, 1996 yılı Ekim ayında göreve başladığı Asya Katılım Bankası A.Ş.'de sırasıyla, Proje Pazarlama Müdür Yardımcılığı,
Merter Şube ve Sultanhamam Şube Müdürlüğü, Genel Müdürlük Kredi Tahsis Birim Müdürlüğü ile Kredi Tahsis Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

30.03.2012 – 06.02.2014 tarihleri arasında  Vakıflar Bankası T.A.O Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı.17 Aralık 2013 tarihindeki soruşturma kapsamında Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan‘ın tutuklanmasının ardından BDDK'nın 07.02.2014 tarihli onayı ile Halk Bankası Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Sayın Ali Fuat Taşkesenlioğlu, aynı gün Halk Bankası Genel Müdürü olarak atandı.

Taşkesenlioğlu 2017 yılının Haziran ayına kadar bu koltukta kalmıştı. Ali Fuat Taşkesenlioğlu Evli ve üç çocuk babasıdır.

SPK Başkanlığına Taşkesenlioğlu atandı! ile ilgili etiketler Ali Fuat Taşkesenlioğlu spk başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.