Spider-Man: No Way Home yeni rekorunu kırdı! Avatar’ı tahtından indirdi

Yayınlanan rapor neticesinde, Spider-Man: No Way Home kırdığı gişe rekoru sonrasında Avatar'ı ABD hasılatında ardında bırakarak zirveye ulaştı.

Yönetmen koltuğunda Tom Watts'ın oturduğu ve başrollerinde Tom Holland ve Zendaya'nın yer aldığı Spider-Man: No Way Home rekor kırmaya devam ediyor.

Eleştirmenler tarafından 100 üzerinden 72 puan alan Spider-Man: No Way Home, kırdığı rekor ile tekrar gündeme gelmeyi başardı. Uzun zamandır büyük ilgi ile karşılanan film, ABD gişe hasılatında Avatar’ı gerisinde bırakarak birinci sırada yerini almayı başardı.

Aralık ayında vizyona giren, sinema seyircilerinin ve Marvel tutkunlarının  beğenisini kazanan Spider-Man: No Way Home, kırdığı rekorlarla gündeme gelmeye devam ediyor. Sony’nin Amerika Birleşik Devletleri’nde tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi ünvanını kazandı.

Spider-Man: No Way Home ABD’de hasılat rekoru kırmayı başardı

10 haftadır vizyonda yerini alan ve eleştirmenlerin göz bebeği olan Spider-Man: No Way, James Cameron’un 2009 yapımı olan Avatar'ı arkada bırakmayı başardı ve 2009'dan beri rekorunu koruyan Avatar'ın rekorunu elinden aldı. Deadline tarafından yayınlanan rapordaki verilere göre, Spider-Man: No Way Home’un ABD hasılatı toplam 769.988.000 dolara erişti.

Spider-Man: No Way Home yeni rekorunu kırdı! Avatar’ı tahtından indirdi

2009 yılında yayınlanan ve ABD’de elde ettiği 760 milyon dolar hasılat ile uzun süre zirvede yer alan Avatar, ikinci sıraya geriledi. Avatar, 2010 yılında bir kez daha vizyona girerek 10.7 milyon dolar gelir elde etmişti. Spider-Man: No Way Home, yaklaşık olarak 60 günde kazandığı hasılat ile ABD tarihinin en yüksek 3. gelirini elde etmeyi başardı. Avatar’ın küresel gişe rekorunda ise halen bir numaralı film olarak yerini korumakta.

ABD hasılat verilerine göre, Star Wars: The Force Awakens 936 milyon dolar ile birinci sırada, ardından Avengers: Endgame ise 858 milyon dolar ile ikinci sırada yer alıyor. Spider-Man: No Way Home’un bu iki hasılata ulaşması şu an uzak bir ihtimal fakat pandemi şartlarına rağmen kısa bir zamanda elde ettiği hasılat ile No Way Home beklentilerin üstüne yerini aldı.

Spider-Man: No Way Home yeni rekorunu kırdı! Avatar’ı tahtından indirdi - Resim : 2

No Way Home, CinemaScore’da A Plus alan birkaç MCU (Marvel Sinematik Evreni) filmi arasında yer almayı başardı. Ayrıca Rotten Tomatoes’da yüzde 93 ile başarısını perçinledi. Birçok eleştirmen, No Way Home’un Black Panther filminden sonra en iyi film kategorisinde aday olabileceğini belirtti. Ancak, film yalnızca en iyi görsel efekt dalında tek bir adaylık elde etti.

Ayrıca, film pandemi dönemindeki 1 milyar dolar hasılatı aşan ilk pandemi dönemi filmi olmayıda başarmıştı.

Spider-Man: No Way Home yeni rekorunu kırdı! Avatar’ı tahtından indirdi ile ilgili etiketler spiderman Spiderman No Way Home Spiderman eve dönüş yok örümcek adam
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.