SpaceX’in roketinin fırlatılması bir kez daha ertelendi

Elon Musk’ın sahibni olduğu şirket SpacaeX’e ait olan roketin fırlatılması bir kez daha ertelendi. İtalya’ya ait bir uydunun uzaya gönderilmesi için fırlatılacak Falcon 9 roketinin kalık alanında aksaklıklar yaşandığı öğrenildi. Roketinin bu akşam saatlerinde fırlatılması bekleniyor.

Elon Musk'ın sahibi olduğu uzay şirketi SpaceX'e ait bir roketin fırlatılışı yeniden ertelendi. İtalya'ya ait bir uyduyu taşıyan roket dördüncü kez fırlatılamamış oldu. Falcon 9'a yerleştirilen uydunun fırlatma alanına götürülürken aksaklık yaşandığı belirtildi. Bir kruvaziyer gemisinin yasaklı alana girdiği ve bu nedenle fırlatmanın ertelendiği aktarıldı.

İlk üç erteleme ise hava şartlarının uygun olmaması nedeniyle gerçekleşmişti. Bir sonraki fırlatmanın bugün akşam saatlerinde gerçekleşeceği belirtiliyor.

SpaceX’in roketinin fırlatılması bir kez daha ertelendi

SpaceX fırlattığı roketleri yeniden Dünya'ya getirip kullanıyor. Böylece roket fırlatma maliyetleri yarı yarıya azalmış oluyor. Özel yatırımın Uzay endüstrisine girmesiyle ülkeler uydularını fırlatma işlerini SpaceX gibi şirketlere devrediyor.

SpaceX 13 Ocak tarihinde Türkiye'nin ilk cep uydusu Grizu-263A'yı da Uzay'a taşımıştı. Şirket son olarak 19 Ocak tarihinde 49 adet Starlink uydusunu Dünya'nın yörüngesine taşımıştı.

Elon Musk'ın yanısra Amazon'un kurucusu ve eski CEO'su Jeff Bezos'un da uzay şirketi bulunuyor.

SpaceX’in roketinin fırlatılması bir kez daha ertelendi - Resim : 2

SpaceX’in roketinin fırlatılması bir kez daha ertelendi ile ilgili etiketler Uydu İtalya spacex roket fırlatma erteleme
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.