Space X'in SN9 roketi iniş sırasında patladı

Elon Musk'ın CEO'su olduğu SpaceX'in Mars yolculuğu için tasarlanmış prototip roketi SN9 fırlatma görevinin ardından iniş sırasında patladı. Space X geçtiğimiz ay SN8'i benzer şekilde fırlatmış, o da iniş sırasında yere çarptıktan sonra infilak etmişti. SN9'un ateşlenmeden önce çekilen son görüntüsünde hemen yan rampada SN10 roketinin bulunduğu görülüyor. Bir başka deyişle Elon Musk, Mars yolculuğu için testlerine devam edecek...

SpaceX'in Mars yolculuğunda kullanılmak üzere tasarladığı Starship SN8 adlı roket prototipi, geçtiğimiz ay Teksas'taki Boca Chica test sahasında fırlatılmıştı.

Havada motoru arızalanan roket iniş yaptığı sırada yere çarparakpatlamıştı.

SpaceX'in CEO'su Elon Musk, başarısızlıkla sonuçlanan fırlatmanın ardından olumsuz sonuca rağmen ihtiyaçları olan veriyi elde ettiklerini söyleyip, tüm ekibini kutlamıştı. 

Ancak, görünen o ki gerekli veri tam olarak alınamamış olmalı ki SN8'in başına gelen bir sonraki prototip SN9'da da yaşandı.

Fırlatmanın ardından dönüş sırasında havada dengesi bozulduğu görülen SN9 yere dengesiz bir şekilde çarpınca infilak etti. 

Musk ve ekibinin Mars yolculuğu için tasarladığı SN9 başarısız fırlatma gerçekleşmeden önce böyle görüntülenmişti. Hemen yanındaki roket ise SN10. Bir başka deyişle bir sonraki denemede test edilecek Starship prototipi...

Space X'in SN9 roketi iniş sırasında patladı

Space X'in SN9 roketi iniş sırasında patladı ile ilgili etiketler Mars SN9 space x elon musk

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.