Sözleşmeli onbaşı kazada şehit oldu

Hakkari Çukurca'da yaşanan araç kazasında Sözleşmeli Onbaşı Osman Güler yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı yaralı askerin kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olduğunu duyurdu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, şehit onbaşının vefatı dolayısı ile taziye mesajı yayımladı. Onbaşı Güler, Hakkari Dağ Komando Tugay'ında düzenlenen törenin ardından memleketi Kütahya'ya uğurlandı.

Milli Savunma Bakanlığı'dan kazaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Hakkâri Çukurca bölgesinde, 1 Aralık 2020 tarihinde, üs bölgelerinin ikmali maksadıyla icra edilen intikal esnasında meydana gelen araç kazası sonucu, 1 kahraman silah arkadaşımız yaralanmış ve sevk edildiği hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur" bilgisi verildi.  

Açıklamada, şehide Allah'tan rahmet, ailesi, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Türk milletine başsağlığı ve sabır dilekleri de iletildi.

Bu arada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de Şehit Piyade Sözleşmeli Onbaşı Osman Güler için bir taziye mesajı yayımladı. 

Org. Güler mesajında, "Başımız sağ olsun, Allah rahmet eylesin. Nu içinde yatsın. Silah arkadaşımız 01 Aralık 2020 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman silah arkadaşımıza şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim" dedi. 

Sözleşmeli onbaşı kazada şehit oldu

 TÖREN DÜZENLENDİ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, ikmal malzemesi taşıyan askeri aracın üs bölgesine intikali sırasında meydana gelen kazada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Sözleşmeli Onbaşı Osman Güler (25), akşam saatlerinde Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törenle memleketine uğurlandı.

Sözleşmeli onbaşı kazada şehit oldu - Resim : 2

Törene, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, İl jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, kurum amirleri, polis ve askerler katıldı. Şehit askerin Türk bayrağına sarılı cenazesinin tören alanına getirilmesinin ardından, bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup, özgeçmişi okundu. Duaların okunması sonrası Şehit Piyade Sözleşmeli Onbaşı Osman Güler'in naaşı ambulansla Van'a gönderildi. Şehidin naaşı, Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda uçakla memleketi Kütahya'ya uğurlandı.

Sözleşmeli onbaşı kazada şehit oldu ile ilgili etiketler Hakkari Çukurca Milli Savunma Bakanlığı Yaşar Güler Şehit Genelkurmay Başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.