Sözde halife El Bağdadi'nin yeni ses kaydı ortaya çıktı!

El Nuri Camii'nde hilafeti ilan eden DEAŞ lideri Ebubekir El Bağdadi'ye ait yeni ses kaydı dün akşam yayınlandı. Pentagon ses kaydının incelendiğini bildirdi...

Terör örgütüne dair hesapların paylaştığı kayıtta Bağdadi, Kuzey Kore-ABD geriliminden söz ediyor. 46 dakikalık ses kaydında ayrıca Musul'dan da bahsediliyor.

Rusya, geçtiğimiz Haziran ayında Bağdadi'yi öldürdüğünü duyurmuştu ancak Batılı istihbarat örgütleri bu açıklamaya ihtiyatlı yaklaşmıştı.

DEAŞ karşıtı koalisyonun ABD'li sözcüsü Albay Ryan Dillon, Kasım 2016'dan bu yana ortaya çıkan ilk ses kaydını "Bağdadi'nin öldüğüne dair doğrulanabilir bir kanıt elde edene kadar yaşıyor olduğunu varsayacağız" sözleriyle değerlendirdi.

BBC'ye bilgi veren ABD Savunma Bakanlığı Pentagon yetkilileri, ses kaydını incelediklerini söyledi.

ABD'DEN LİBYA'DA IŞİD'E HAVA SALDIRILARI

Bu arada ABD Afrika Komutanlığı (AFRICOM), DEAŞ'ın Libya'daki eski kalesi Sirte'nin 160 kilometre güneydoğusunda bazı terör hedeflerine hava saldırıları düzenlendiğini duyurdu.

Salı günü yerel saatle 14.50'de bombardımana başlayan savaş uçakları, çok sayıda teröristi öldürdü.

ABD geçen hafta da aynı bölgede bir kampı vurmuş, 17 militan ölmüştü.

Sözde halife El Bağdadi'nin yeni ses kaydı ortaya çıktı! ile ilgili etiketler DEAŞ ABD Pentagon ebubekir el bağdadi ses kaydı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.