Sözcü'nün bir haberine daha yalanlama! 'Oğluna Recep Tayyip Erdoğan ismini verdi şimdi değiştiremiyor' demişlerdi...

Sözcü gazetesinin 'Oğluna Recep Tayyip Erdoğan ismini verdi şimdi değiştiremiyor' başlıklı haberi, Çankırı Valiliği tarafından yalanlandı. Valilikten yapılan açıklamada mahkeme kararı olmadan isim değiştirmenin mümkün olmayacağı hatırlatılarak "Nüfus müdürlüklerimize söz konusu talebe ilişkin başvuru bulunmadığı tespit edilmiştir." denildi.

CHP; genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, parti meclisi ve yüksek disiplin kurulu üyelerinden oluşan 40 kişilik heyet ile Çankırı’yı ziyaret etti. 2 Haziran’daki ziyaretin ardından kentteki genel durum ve vatandaşların görüşleri rapor haline getirildi.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre heyet, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na rapor da sundu. Rapora göre oğluna 'Recep Tayyip' adını koyan bir vatandaş, "O zaman AK Partiliydim. Şimdi pişmanım. Oğlumun adını değiştirmek istiyorum ama memurlar ‘Biz bu ismi değiştirsek tayinimizi çıkarırlar, o nedenle değiştiremeyiz diyorlar.' Oğlumun adını bile bu dönemde değiştiremiyorum." dedi.

"İDDİA TAMAMEN GERÇEK DIŞI"

Ancak bu iddianın gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

​Çankırı Valisi Abdullah Ayaz Twitter hesabından açıklama yaparak bu ifadeleri yalanladı. Ayaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Bugün bazı basın/yayın organlarında yer alan, il nüfus müdürlüğümüze oğlunun ismini değiştirmek amacıyla müracaat eden bir vatandaşımızın talebinin farklı gerekçeler ileri sürülerek yerine getirilmediği iddiası tamamen gerçek dışı olup detaylı açıklama bilahare yapılacaktır." dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Daha sonra Çankırı Valiliği'nin resmi hesabından da bir açıklama yapıldı. Valiliğin açıklamasında kesinleşmiş mahkeme kararı bulunmadan isim değiştirmenin mümkün olmadığı kaydedildi.

Yazım ve imla hatasından kaynaklanan ve toplum tarafından gülünç karşılanan durumlarda mahkeme kararının aranmadığının hatırlatıldığı açıklamada böyle bir talebin söz konusu olmadığı ifade edildi.

Valilik, açıklamasında "Nüfus müdürlüklerimize söz konusu talebe ilişkin randevu ya da herhangi bir resmi başvurunun bulunmadığı tespit edilmiştir" denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Sözcü'nün bir haberine daha yalanlama! 'Oğluna Recep Tayyip Erdoğan ismini verdi şimdi değiştiremiyor' demişlerdi...

Sözcü'nün bir haberine daha yalanlama! 'Oğluna Recep Tayyip Erdoğan ismini verdi şimdi değiştiremiyor' demişlerdi... ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Çankırı Sözcü valilik yalanlama
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.