Sözcü’den yeni dezenformasyon

“2020 yılında Elazığ’daki depremde evi yıkılan Nebahat Şen 3 yıldır konteynerde kalıyor” haberi Sözcü Gazetesi tarafından tekrardan gündeme taşındı. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin kura çekiminin yapılacağı günde haberi manşetine taşıyan Sözcü yeni bir dezenformasyona imza attı.

Ocak 2022 yılında ‘İki Kız Bir Ana; Dramın Böylesi’ başlığı paylaşılan haber bugün tekrardan ‘Elazığ depreminde evi yıkılan Nebahat Şen 3 yıldır konteynerde kalıyor’ başlığı ile gündeme getirildi. Bu haberin sosyal konut projesinin kura çekim tarihine denk gelmesi ise dikkat çekti. Oysa konuyla alakalı Ocak ayında Elazığ Valiliği açıklama yaptı.

İDDİALAR?

“Elazığ’da 2020 yılında meydana gelen 6,8’lik depremde evi yıkılan 84 yaşındaki Nebahat Şen, 3 yıldır konteynerde kalıyor.”

“Devlet tarafından yardım yapılmıyor”

GERÇEK?

Ocak ayında Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada;

AFAD tarafından 2500 TL taşınma yardımı ve Şubat 2020 tarihinde bir adet konteyner teslim edildiği, sonrasında AHBAP Derneği tarından kendilerine 1 adet daha konteyner verildiği belirtildi.

Konteynerlerin yerleştirilmesi, bakım onarım ve tüm altyapı bağlantılarının AFAD tarafından yapıldığı ve kullanılabilir olarak Nebahat Şen ile iki kızına teslim edildiği belirtildi.

Hanede ikamet eden Nebahat Şen, Firdevs Şen ve Songül Şen’in, müteveffa babaları Ömer Şen’den dolayı 2.967 TL dul ve yetim aylığı aldıkları, ilave olarak anne Nebahat Şen’in rahatsızlığından dolayı kızı Songül Şen’in 1.797 TL bakım aylığı aldığı ve hanenin toplam kayıtlı aylı gelirinin 4.773 TL olduğunun tespit edildiği açıklandı.

Ek olarak aileye Sivrice Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından depremden sonra 3 ton kömür ve 5.500 TL nakdi yardım yapıldığı belirtildi.

Sözcü’den yeni dezenformasyon

Sözcü’den yeni dezenformasyon ile ilgili etiketler Sözcü Dezenformasyon Yasası
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.