Sözcü'den bir yalan haber daha!

Kamuoyunu yanıltma çabalarıyla bilinen Sözcü Gazetesi, yeni bir çarpıtma habere daha imza attı. Gazete, Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Mehmet Çakırtaş’a tahsis edilen daha sonrada açık ihale satın aldığı konuta ilişkin bilgileri çarpıtarak yayımladı.

Sözcü Gazetesi yine gerçek dışı iddialarla üretilen bir haber yayımladı.

Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Mehmet Çakırtaş,kendisine tahsis edilen kamuya ait lojmanın satışa çıkarılması üzerine açık ihale sonucu resmi ekspertizin biçtiği fiyatın üzerinde bir bedelle satın aldı.

Sözcü Gazetesi, Mehmet Çakırtaş’ın kendisine tahsisli lojmanı satın almadan önce lojman tadilatının Bakanlık tarafından yaptırıldığını iddia etti.Oysa haberde iddia edilenlerin aksine, tadilatın  2019 yılında Çakırtaş’a lojman tahsisinden aylar önce rutin olarak gerçekleştirildiği ortaya çıktı.  

ÇAKIRTAŞ İDDİALARI YALANLADI

Haberin iftira ve gerçek dışı olduğunu belirten Mehmet Çakırtaş, “Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü görevine atanmamın ardından Kamu Konutları Yönetmeliğine uygun olarak şahsıma bir lojman tahsisi yapılmıştı. Lojman binası yaklaşık 40 yıllık bir bina. Bana 2019 yılında lojman tahsisi yapıldığında herhangi bir satış durumu da söz konusu değildi. En son yapılan tadilat da bana tahsisten çok önce gerçekleşmiş. Yani bana özel bir tadilat yok.
Lojmanların satışa çıkarılması üzerine ekspertiz tarafından belirlenen rakam üzerinden ihaleye girerek konutu satın aldım. Haberde iddia edildiği gibi yasal mevzuata uygun olarak satın aldığım daireyi yüksek rakamla kiraya verdiğim iddiası da tamamen gerçek dışıdır” açıklamasında bulundu.

Sözcü'den bir yalan haber daha! ile ilgili etiketler Sözcü Sağlık Bakanlığı Haber Mehmet Çakırtaş
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.