Sözcü yazarı: CHP liderinin mutlaka bir sorusu vardır...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ahmet Altan'a açtığı 'geçmiş olsun' telefonuna gelen tepkiler devam ediyor. Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin durumu 'insani' olarak değerlendirse de Kılıçdaroğlu'nun sorması gereken sorular olduğunu belirtti. Erkin'in yazısını sosyal medya hesabından paylaşan emekli askeri hakim Ahmet Zeki Üçok ise Altan'ın tahliyesini çok sert sözlerle eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cezaevinden tahliye edilen Ahmet Altan'ı aradı. Kılıçdaroğlu, hayatı CHP düşmanlığı ile geçen ve FETÖ'ye tam destek veren Altan'a 'Geçmiş olsun' dileklerini iletti.

CHP Lideri'nin Taraf gazetesi ile FETÖ adına milli orduya ve millete kumpas yapan Altan'ı araması büyük tepki çekti.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, bugünkü yazısının ilgili bölümünde bu durumu 'insani bir davranış' olarak nitelendirse de sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak… 2013'e kadar, Ergenekon-Balyoz-Şike-Casusluk-Odatv vs… davalarında taraf olmuş CHP'nin ve liderinin Ahmet Altan veya arkadaşlarına mutlaka söyleyecek bir cümlesi veya sorusu vardır.

Örneğin… ‘Üstü Cumhuriyet/Altı Ergenekon”, “1923'te kuruldu/2008'de arınıyor” manşetlerinin hâlâ arkasında mısınız? Balyoz kumpası tasfiyelerindeki rolü ya da…

Örneğin…

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, 3 Eylül 2019'da yayımladığı 739 sayfalık Ergenekon gerekçeli kararını okuyalım… Gerekçeli karar sayfa 285: “… Ergenekon komplosunun en önemli ayaklarından birisini de liberaller ile olan ittifak oluşturur. Cemaat, liberallerin desteğini ve onların yönlendirilmelerini komplonun önemli bir unsuru olarak gördüğü için, ‘Taraf' adında bir gazete kurmuş, kendi medyalarında da liberal aydınlara yer açarak onların entelektüel birikimlerini kendi psikolojik harekatlarının bir parçası yapmıştır… Liberal aydınlar, Fetullahçılara TSK'nın bastırılmasından sonra demokratik reformların gerçekleşeceğini sanarak bu desteği vermiştir.”

SONUÇ: 104 amiral süreci bize gösterdi ki… Ahmet Altan içeride fikirleri dışarıdaydı! Şimdi bu tahliye ile taşlar yerine oturdu ve iyi de oldu!"

AHMET ZEKİ ÜÇOK'TAN ÇOK SERT TEPKİ

Erkin'in köşe yazısını Twitter hesabından paylaşan emekli askeri hakim Ahmet Zeki Üçok, Altan'ın tahliyesini sert sözlerle eleştirdi.

Üçok, "Vatanı kadın memesine satarım diye öğünen, Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli terör örgütüdür diyen, FETÖ kumpaslarını arınma sayan, FETÖ’nün tetikçisi, Taraf paçavrasının genel yayın yönetmeni, FETÖ'cü Ahmet Altan tahliye edilmiş. Sevsinler senin adaletini." mesajını paylaştı.

Sözcü yazarı: CHP liderinin mutlaka bir sorusu vardır... ile ilgili etiketler CHP Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Altan ahmet zeki üçok
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.