Bölge Adliye Mahkemesi kararları onadı

Sözcü Gazetesi ve bazı çalışanlarına yönelik FETÖ davasında İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 27'nci Ceza Dairesi verilen cezaları olduğu gibi onadı.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay, İzmir muhabiri Gökmen Ulu, muhasebe elemanı Yonca Yücekaleli, internet sitesi eski sorumlu müdürü Mediha Olgun, Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, yazarları Emin Çölaşan, Necati Doğru ile gazetenin internet sitesi Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin ve Koordinatörü Yücel Arı hakkında 'Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, bilerek ve isteyerek yardım' suçundan açılan davada karar çıkmış ve 8 sanık, FETÖ'ye yardımdan suçlu bulunmuştu.

VERİLEN CEZALAR

Buna göre; İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen davada, firari olan Burak Akbay'ın dosyası tefrik edilmiş, Emin Çölaşan'a 3 yıl 6 ay 15 gün, Necati Doğru'ya 3 yıl 6 ay 15 gün, Mustafa Çetin'e 3 yıl 4 ay, Metin Yılmaz'a 3 yıl 4 ay, Yücel Arı'ya 1 yıl 13 ay, Gökmen Ulu'ya 1 yıl 13 ay, Yonca Yücekaleli 1 yıl 13 ay hapis cezası verilmişti. Akbay hakkındaki tutuklama kararı çıkarılmış, daha sonra bu karar kaldırılmıştı.

BÖLGE MAHKEMESİ KARARI YERİNDE BULDU

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi karara itiraz üzerine dosyayı yeniden değerlendirdi. İstanbul BAM 27. Ceza Dairesi kararını açıkladı. Daire, yerel mahkeme olan 37. Ağır Ceza'nın kararının yerinde olduğunu, istinaf başvurusunda bulunan sanıkların gerekçelerinin ise yerinde görülmediğine hükmetti. Böylece Yerel mahkemece verilen cezalar onandı. Dosya Yargıtay'a gidecek.

 

 

Bölge Adliye Mahkemesi kararları onadı ile ilgili etiketler FETÖ Yargıtay sözcü gazetesi karar FETÖ'ye yardım istinaf istinaf mahkemesi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.