Soylu: Rektörün odasını işgal edecekler. Ben İçişleri Bakanı'yken buna müsaade etmem

Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanması üzerine başlatılan "kayyum rektör" kampanyası sokak eylemlerine evrildi. "Gezi Parkı" provokasyonlarına benzer aşamalardan geçen eylemler hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan çok önemli açıklamalar geldi

Boğaziçi Üniversitesi üzerinden organize edilerek, "Gezi Parkı" benzeri bir provokasyonun hedeflendiği izlenimi veren "öğrenci olayları" hakkında sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Üniversitede başlayan ve dün akşam rektörlük binasının işgali girişimine kadar varan gerilim bugün Kadıköy sokaklarına taştı.

Hem dün üniversitede, hem de bugün Kadıköy'de çok sayıda eylemci polisle yaşanan arbedeler sırasında gözaltına alındı. SuperHaber'in de an be an yakından takip ettiği sokak olayları ve yansımaları hakkında en yetkili isimden önemli bir mesaj da geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, öğrenci olaylarını, provoke eden örgütlerin isimlerini açıklayarak, eylemlerin masum olmadığını kamuoyuna ilan etti. Soylu, "(Boğaziçi Üniversitesindeki gözaltılar) Gözaltına alınanlardan 79'u DHKP/C, TKP-ML dahil olmak üzere terör örgütü üyesi." diye konuştu.

Soylu sözlerine şöyle devam etti; "(Boğaziçi Üniversitesi) Rektörün odasını işgal edecekler. Ben İçişleri Bakanı'yken buna müsaade etmem."

Soylu: Rektörün odasını işgal edecekler. Ben İçişleri Bakanı'yken buna müsaade etmem ile ilgili etiketler Süleyman Soylu Boğaziçi Üniversitesi Kadıköy Melih Bulu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.