Sovyetler'in 1921'de hazırlattığı Donbass posteri: Rusya'nın kalbi!

Rusya'nın Kiev'den geri çekilerek Ukrayna'nın doğusuna yığınaklanma yaptığı ve her an Donbass'a büyük bir saldırı başlatmasının beklendiği bugünlerde; 1921'den kalma ama çok kritik bir poster internette dolaşıma girdi. Sovyetler Birliği'nin 1921'de hazırlattığı bu propaganda afişinde Donbass 'Rusya'nın kalbi' olarak betimleniyor ve tüm Rusya'ya adeta hayat verdiği gösteriliyor. Dünya adını savaşla öğrenmiş olsa da, Donbass Rusya için sanılandan çok daha önemli, belki Kiev'den veya barıştan bile.

Rusya'nın Kiev'deki kuvvetlerini geri çekerek Donbass'a büyük bir operasyona hazırlandığı ve her an saldırmasının beklendiği bugünlerde internet üzerinde dolaşıma giren bir resim büyük ilgi çekiyor.

PUTİN'İN ASIL HEDEFİ BAŞINDAN BERİ DONBASS MIYDI?

Ortaya çıkan bu poster, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya açtığı savaşın en büyük hedefinin, aslında gerçekten de Kiev'i almak değil; Donbass'ı tamamen ele geçirmek olabileceği görüşünü güçlendiriyor.

DONBASS: RUSYA'NIN KALBİ 

Bahsi geçen resim, aslında Sovyetler Birliği'nin 1921 yılında çizdiği bir propaganda afişi. En üstünde 'DONBASS' yazan afişin başlığının iki yanında maden işçisi oldukları tahmin edilen iki kişi işçi görülüyor. 

Sovyetler'in 1921'de hazırlattığı Donbass posteri: Rusya'nın kalbi!

Donbass'ın yeraltı kaynakları incelendiğinde ise işçilerin kömür işçisi olması ve raylar üzerinde ittikleri şeyin de kömür olması muhtemel görünüyor. 

Başlıktaki DONBASS yazısının hemen altında Rusça 'RUSYA'NIN KALBİ' yazmasının sebebi de tüm Sovyetler Birliğinin enerjisinin işte buradan geliyor olması.

Donbass, 'kalp' olarak nitelenmiş ve Rusya'nın tüm bölgelerine enerji gönderen; deyim yerindeyse 'hayat veren' bir nokta olarak gösterilmiş. 

Kalbe benzer şekilde kırmızı ile boyanmış Donbass bölgesinden çıkan ve damar gibi görünen kırmızı çizgiler ise Odessa'dan Kiev'e; Baltık ülkelerinden Kaliningrad'a ve hatta Sibirya'ya kadar uzanıyor. 

DONBASS'IN RUSYA İÇİN YERİ BAŞKA; KİEV'DEN DAHA ÖNEMLİ GÖRÜLÜYOR

Bu poster, tüm dünya adını ilk kez savaşla beraber öğrenmiş olsa da, Donbass'ın Rusya için farklı bir yeri olduğunu doğruluyor.

 

SuperHaber | Cengiz Büyükuncu

 

Sovyetler'in 1921'de hazırlattığı Donbass posteri: Rusya'nın kalbi! ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Savaş Putin donbass sovyetler 1921 Afiş poster
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.